Bărbat din Ulma reținut în arest pentru că și-a ucis câinele Husky cu o țapină

În urma probatoriului administrat într-o cauză penală polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor - IPJ Suceava au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de un bărbat de 50 de ani, din comuna Ulma, pentru săvârșirea infracțiunii de „uciderea animalelor, cu intenție, fără drept”.

În fapt s-a reținut că la data de 8 decembrie 2023, barbatul ar fi ucis prin acte de cruzime, respectiv prin aplicarea mai multor lovituri în zona capului cu o țapină, un exemplar canin proprietate personală, având caracteristici morfologice asemănătoare rasei Husky, de sex feminin, în vârstă de aproximativ 3 ani, animal pe care îl deținea la locuința de domiciliu situată în satul Nisipitu, comuna Ulma, județul Suceava, după ce cu o zi înainte, respectiv în data de 07 decembrie 2023, i-ar fi aplicat animalului mai multe lovituri cu un obiect contondent, lovituri în urma cărora exemplarul canin a rămas inconștient, după care l-a introdus într-un sac și l-a aruncat într-o zonă situată în spatele locuinței de domiciliu.
{inAds}
Urmare a activităților de cercetare penală desfășurate și a probatoriului administrat, la data de 19 februarie 2024, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul IPJ Suceava, au dispus măsura reținerii față de barbatul de 50 de ani pentru o perioadă de 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunii de „uciderea animalelor, cu intenție, fără drept”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 25 alin. (3) lit. a) din Legea nr. 205/2004 privind protecția animalelor-republicată, cu aplicarea art. 41 alin. (1) din Codul Penal, bărbatul fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Suceava.

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor urmează a continua cercetările sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, urmând ca după definitivarea acestora să fie dispusă soluție procedurală corespunzătoare.
Mai nouă Mai veche