Buletin de presă, 1 februarie 2024 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 1 februarie 2024 - IPJ Suceava
Aproape 30 metri cubi material lemnos confiscați de către polițiști în urma unui control la o unitate economică de profil silvic

Având în vedere Planul de acțiune ,,Scutul Pădurii” pe linia prevenirii și combaterii activităților ilegale din domeniul circulației, depozitării, prelucrării și comercializării materialelor lemnoase, desfășurat de către Poliția municipiului Vatra Dornei la 31.01.2024, polițiștii din cadrul Secţiei 15 de Poliţie Rurală Vatra Dornei, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, au efectuat unui control la depozitul unei unități economice ce are ca profil de activitate exploatarea și debitarea materialului lemnos, situat în comuna Poiana Stampei, județul Suceava.
La finalizarea verificărilor, echipa de control a constatat deținerea în depozit fără documente de proveniență legală a cantității de 28,99 mc lemn rotund molid, cu o valoare de 5.392 lei.
Cantitatea de material lemnos a fost confiscată și au fost aplicate două sancțiuni contravenționale în baza Legii 171/2010, în valoare de 3000 lei.
{inAds}

Dosare penale la regimul rutier întocmite de către polițiști

La 31.01.2024, ora 08.35, polițiștii din cadrul Poliţiei municipiului Suceava – Biroul Rutier, au opririt pe Calea Unirii din mun. Suceava, autoturismului condus de un bărbat de 35 ani, din mun. Suceava.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a stabilit faptul că șoferul avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat pentru săvârșirea infracțiunii de „Refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice de sânge”. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilometru rezultatul afişat fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de ,,conducere fără permis”.


La 31.01.2024, ora 22.24, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Suceava – Biroul Rutier, în timp ce efectuau serviciul de supraveghere și control al traficului rutier în municipiul Suceava, pe strada Scurtă, din mun. Suceava, au depistat și oprit un autoturism condus de către un bărbat de 37 ani, din mun Suceava.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că permisul de conducere al conducătorului auto, figureză ca fiind ”reținut-cu restricții”, pentru comiterea unei infrațiuni la regimul rutier.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „conducere fără permis”.


17 unități economice verificate de polițiști în cadrul unei acțiuni pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale

În data de 31.01.2024, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au acţionat pe linia prevenirii și combaterii activităţilor de contrabandă cu produse accizabile, pentru combaterea evaziunii fiscale, prevenirea și sancționarea spălării banilor.
Activitatea s-a desfăşurat pe raza județului fiind efectuate controale la 17 unități comerciale și verificate 3 autovehicule.
Pentru neregulile constatate au fost aplicate 4 sancţiuni contravenţionale la Lg. 227/2015 (Codul fiscal) și la O.G. 28/1999 modificată (obligativitatea operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale), în valoare de 10.000 lei.
De asemenea, a fost confiscate nuri și sume numerar în valoare de 4.000 lei.
Mai nouă Mai veche