Buletin de presă, 25 februarie 2024 - IPJ Suceava

Eveniment rutier cercetat de polițiști

La data de 24.02.2024, ora 12.00, un bărbat de 60 de ani din mun. Rădăuți a condus ansamblul de vehicule format din cap tractor și semiremorcă pe DN2/E85, pe directia Granicești–Suceava, iar când a ajuns la intersecția cu un drum comunal a intrat în coliziune față – spate cu autoturismul condus de către un bărbat de 24 ani, din com. Grănicești.
În urma impactului a rezultat rănirea ușoară a conducatorului auto de 24 ani și avarierea autovehiculelor. Victima a fost testată cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost transportată cu ambulanța la Spitalul Municipal Rădăuți, pentru investigații medicale amănunțite și recoltare probe biologice de sânge. Conducătorul auto de 60 ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l, după care a fost transportat la Spitalul orășenesc Siret, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de ,,vătămare corporală din culpă”.
{inAds}

Șoferi surprinși la volan sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise

La 24.02.2024, în jurul orei 20.30, patrula de serviciu din cadrul SPR 7 Mălini și un echipaj de poliție din cadrul Compartimentului Rutier al Poliției Municipiului Fălticeni, au oprit un autoturism care circula pe strada Nouă din sat/com.Cornu Luncii, la volanul acestuia fiind identificat un bărbat de 32 ani, din mun. Fălticeni.
Șoferul a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ. Întrucât existau suspiciuni cu privire la comportamentul acestuia, s-a procedat la testarea cu aparatul drugtest, reieșind indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, conducătorul auto fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere sub influența altor substanțe”.


La 24.02.2024, ora 22.20, polițiștii Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe drumul comunal neclasificat de pe raza localității Băncești, comuna Mușenița, au efectuat semnal de oprire autoturismului condus de către un bărbat de 44 ani, din com. Mușenița. Întrucât acesta emana halenă alcoolică și manifesta un comportament specific persoanelor aflate sub influența băuturilor alcoolice, s-a procedat la testarea conducătorului auto cu aparatul etilometru, rezultatul fiind 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În continuare, bărbatul a fost condus la Spitalul Orașului Siret, unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge la interval de o oră, în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere sub influența alcoolului”.


Atelaj hipo și unelte agricole utilizate la furtul de produse agricole indisponibilizate de polițiști

La data de 24.02.2024, ora 14.41, Poliția orașului Salcea a fost sesizată prin SNUAU 112 de către un bărbat de 66 ani, din Oraș Salcea, loc. Văratec, despre faptul că, persoane necunoscute se află pe terenul său din com. Dumbrăveni de unde sustrag o recoltă de porumb.
Polițiștii s-au deplasat la fața locului ocazie cu care au constatat faptul că, pe terenul situat în extravilanul localității Dumbrăveni, teren situat la marginea D.J. 208B, care îi aparține persoanei vătămate, se aflau trei bărbați, localnici, care sustrageau o cantitate de porumb știuleți (nerecoltați), încărcând-o în coșul atelajului hipo cu care s-au deplasat la fața locului.
Întrucât autorii s-au folosit la săvârșirea infracțiunii de un atelaj hipo cu două cabaline, două furci, o coasă și o greblă, s-a procedat la indisponibilizarea acestora la sediul Postului de Poliție Dumbrăveni.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „furt”, prejudiciul urmează a fi stabilit ulterior.
Mai nouă Mai veche