Live pe Facebook cu amenințări pentru polițiștii de la Vama. Un tânăr din Vatra Moldoviței a fost reținut în arest

La data de 2 februarie 2024, la orele 14:55, organele de cercetare penală au fost sesizate printr-un apel la SNUAU 112 cu privire la faptul că pe terasa unui magazin dintr-o localitate din zona rurală a județului Suceava, mai multe persoane în stare de ebrietate provoacă scandal și i-au adresat administratorului magazinului amenințări cu acte de violență.

La faţa locului s-a deplasat un echipaj de poliţie, fiind identificate două persoane, care se aflau în stare de ebrietate şi provocau scandal. La vederea agenţilor de poliţie, persoanele respective au început să le adreseze cuvinte jignitoare și amenințări cu acte de violență organelor de poliție, motiv pentru care s-a încercat conducerea acestora la sediul Postului de Poliţie.

Având în vedere comportamentul celor doi, precum şi refuzul acestora de a se deplasa împreună cu echipajul la sediul postului de poliţie în vederea luării măsurilor legale, s-a procedat la imobilizarea celor doi, ocazie cu care, una dintre persoane (cu calitatea de inculpat în prezenta cauză) a efectuat gesturi explicite de violenţă fizică faţă de unul dintre agenţii de poliţie prezenţi la faţa locului, respectiv a încercat să îl lovească cu pumnul, încercarea acestuia neavând succes doar datorită faptului că agentul de poliţie a făcut o fandare, iar pumnul inculpatului a trecut pe deasupra capului agentului de poliţie.
{inAds}
Ulterior, s-a încercat imobilizarea celei de a doua persoane (cu calitatea de suspect în prezenta cauză), însă acesta a reuşit să fugă de la locul faptei, iar după ce s-a depărtat la o distanţă de circa 50 de metri, a rupt dintr-un gard o bucată de lemn, pe care a ridicat-o deasupra capului în mod ameninţător şi a proferat ameninţări cu moartea la adresa celor doi agenţi de poliţie.

De asemenea, la data de 8 februarie 2024, la orele 22:50, inculpatul a intrat în direct pe reţeaua de socializare Facebook, filmându-se în timp ce profera ameninţări cu săvârşirea unor infracţiuni la adresa celor doi agenţi de poliţie, în legătură evenimentul din data de 2 februarie 2024, afirmaţii de natură a le crea celor doi agenţi de poliţie un sentiment de insecuritate şi teamă.

Având în vedere faptele săvârşite, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc a dispus luarea măsurii reţinerii pentru 24 de ore faţă de inculpat, iar ulterior a fost luată faţă de acesta măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

În cauză se desfăşoară cercetări pentru săvârşirea de către inculpat a patru infracţiuni de ultraj fapte prevăzute de art. 257 alin. 1 şi 4 raportat la art. 206 alin. 1 Cod penal cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal, respectiv pentru săvârşirea de către suspect a unui număr de două infracţiuni de ultraj fapte prevăzute de art. 257 alin. 1 şi 4 raportat la art. 206 alin. 1 Cod penal cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal.

Activităţile de cercetare penală au fost desfăşurate de către un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, împreună cu organele de cercetare penală din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpulung Moldovenesc.

Precizăm faptul că până la pronunţarea unei hotărâri definitive de condamnare, toate persoanele implicate în săvârşirea infracţiunilor se bucură de prezumţia de nevinovăţie.
Mai nouă Mai veche