Primarul comunei Vatra Moldoviței, Virgil Saghin, condamnat definitiv pentru abuz în serviciu

Primarul comunei sucevene Vatra Moldoviței, Virgil Saghin (PNL), a fost condamnat definitiv la 2 ani de închisoare cu suspendare, într-un dosar de abuz în serviciu, cu prejudiciu calculat de peste 100.000 de lei.

Virgil Saghin a fost condamnat la 2 ani de închisoare, pedeapsa fiind suspendată pe un termen de încercare de 3 ani, potrivit deciziei Curţii de Apel Suceava, care a menţinut sentinţa Judecătoriei Câmpulung Moldovenesc.

Aceeași pedeapsă i-a fost aplicată și lui Lucian Chichifoi, angajat al Primăriei Vatra Moldoviței.
{inAds}
Primarul din Vatra Moldoviţei a fost acuzat și găsit vinovat pentru că a achiziționat mobilier pentru două cămine culturale, prin intermediul unei firme, fără licitație și la un preț dublu față de cel real.

Conform procurorilor, primăria a achiziționat direct, fără respectarea legislației privind atribuirea contractelor de achiziție publică, mobilierul pentru căminele culturale din satele Ciumârna și Paltinu, având o valoare totală de 200.000 de lei, valoare ce depășește pragul de 30.000 de euro, prevăzut de articolul 19, aliniat 1 din OUG 34/2006, privind atribuirea contractelor de achiziție publică.

Potrivit anchetatorilor, prin acest contract s-a produs un prejudiciu în valoare de 106.075 de lei, care constă în diferența dintre valoarea de piață a produselor achiziționate de Primăria Vatra Moldoviței, obținută prin compararea mai multor oferte și prețul plătit pentru aceste produse către societatea comercială.

Judecat și într-un dosar privind angajări fictive

În iulie 2021, Virgil Saghin a fost trimis în judecată de DNA, într-un dosar privind angajarea fictivă a două persoane. Acesta a ajuns în atenţia DNA după ce persoanele au fost angajate la Primăria Vatra Moldoviţei doar pentru a putea fi detașate rapid la Apele Române.

În februarie 2021, Gabriel Mustățea, un inginer care lucra la ABA Prut-Bârlad a dezvăluit pentru Recorder că o tânără care a lucrat ca ospătăriţă la un bar a fost angajată pe post de inginer la instituție, fără concurs și fără să aibă competențe în domeniu.
Mai nouă Mai veche