Primarul municipiului Botoșani a fost ridicat de DNA Suceava într-un dosar privind fraudarea unor concursuri de angajare în funcții publice

Primarul din Botoșani a fost adus de procurori la sediul DNA Suceava. Edilul Andrei Cosmin, membru PSD, este suspectat că ar fi implicat în mai multe angajări pe criterii preferențiale. În paralel, sediul Primăriei Botoșani și Direcția de Taxe și Impozite sunt percheziționate de procurori.

La sosirea la sediul DNA Suceava, primarul i-a salutat pe ziariști, dar nu a făcut declarații.

Potrivit procurorilor, sunt vizate fapte de corupție din anul 2021, atunci când ar fi fost fraudate mai multe examene de angajare și au avut loc angajări preferențiale la Direcția de Taxe și Impozite din cadrul Primăriei Botoșani.
{inAds}
Surse apropiate anchetei spun că primarul s-ar fi implicat în angajarea, la Taxe și Impozite, a unei persoane apropiate, care provenea din mediul bancar.

De altfel, de dimineață au avut loc mai multe percheziții, atât la Primăria Botoșani, cât și la Direcția de Taxe și Impozite, precum și la domiciliul primarului Andrei Cosmin.

Alți doi lideri locali, duși la DNA pentru a fi audiați în legătură cu angajări frauduloase

De asemenea, de dimineață, la sediul DNA Suceava a ajuns și Doina Federovici, șefa PSD a Consiliului Județean Botoșani.

Și ea ar urma să dea explicații într-un alt caz penal vizând angajările frauduloase de la Spitalul Mavromati.

La DNA a ajuns și primarul comunei Drăgușeni, care până de curând a fost arestat preventiv, tot pentru angajări fictive.
 
Ce spune DNA despre audierea primarului Andrei Cosmin

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, săvârșite în cursul anului 2021, de către funcționari publici în legătură cu fraudarea unor concursuri de angajare.

În cursul zilei de 02 februarie 2024, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 2 locații situate pe raza municipiului Botoșani, din care una este sediul unei instituții publice”
, a precizat DNA într-un comunicat.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava, conform sursei citate.
Mai nouă Mai veche