Angajat al Ocolului Silvic Stulpicani, picior strivit de un buștean tăiat cu drujba

La data de 19 martie 2024, la ora 10:14, lucrătorii Postului de Poliție Stulpicani au fost sesizați prin 112 cu privire la faptul că Gheorghe P., de 49 de ani, din comuna Stulpicani, angajat la Ocolul Silvic Stulpicani pe funcția de fasonator mecanic, s-a autoccidentat în pădurea de pe raza Cantonului Silvic Muncel, Stulpicani, în timp ce tăia un arbore doborât de fenomene naturale.

Cu ocazia cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că în timp ce executa lucrări de fasonare a arborilor doborâți de fenomene meteo în pădurea de pe raza Cantonului Silvic „Muncel”, din comuna Stulpicani, după tăierea cu fierăstrăul mecanic de la rădăcină a unui copac căzut la pământ, bușteanul a alunecat pe panta abruptă pe care se afla iar în deplasare l-a susprins pe bărbat, prinzându-i piciorul drept. După ce bușteanul a alunecat peste piciorul acestuia, bărbatul s-a eliberat de sub buștean, suferind o fractură a tibiei piciorului drept.
{inAds}
La fața locului a intervenit un echipaj SMURD care l-a preluat pe cel în cauză pentru a-l transporta la Spitalul orășenesc Gura Humorului, fiind diagnosticat cu fractură tibie picior drept.

A fost anunțat și ITM Suceava cu privire la producerea accidentului.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămarea corporală din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.
Mai nouă Mai veche