Buletin de presă, 12 martie 2024 - IPJ Suceava

Poliție Rutieră Suceava
Ordin provizoriu de protecție emis de către polițiști

La data de 11.03.2024, în jurul orei 11.00, Poliția orașului Vicovu de Sus a fost sesizată direct de cătreo femeie, despre faptul că a fost ameninţată cu acte de violenţă de prietenul său de 29 ani, din comuna Dorneşti, sat Iaz.
Din declaraţia petentei a rezultat faptul că a avut o relaţie de prietenie de aproximativ patru ani cu bărbatul din sat Iaz, comuna Dorneşti, judeţ Suceava. Întrucât între cei doi au existat unele neînţelegeri, iar petenta nu a mai dorit să continue relaţia cu acesta. Bărbatul de 29 ani nu a fost de acord cu decizia petentei şi i-a trimis mai multe mesaje de ameninţare pe telefonul mobil.
S-a procedat la întocmirea formularului de evaluare a riscului, iar prin prisma răspunsurilor oferite de către femeie, a rezultat faptul că există risc iminent asupra vieții, sănătății și integrității corporale a persoanei vătămate. Astfel, s-a procedat la emiterea ordinului de protecție provizoriu pe o perioadă de 5 zile.
Femeia nu a dorit să formulat plângere penală împotriva bărbatului de 29 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de ameninţare, ci doar emiterea unui ordin de protecție provizoriu.
Polițiștii au emis ordinul de protecţie provizoriu din data de 11.03.2024 prin care bărbatul de 29 ani a fost obligat să nu se apropie la o distanţă mai mică de 100 metri de petentă şi de locuinţa acesteia.
{inAds}

Polițiștii au dispus reținerea și încarcerarea în arestul IPJ Suceava față de un bărbat care a produs un accident mortal, fiind sub influența alcoolului și părăsind locul faptei

La data de 11.03.2024 s-au continuat cercetările privind comiterea de către un bărbat de 34 ani, din com. Preutești, a infracțiunilor de „ucidere din culpă”, , „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului” și „părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia” constând în aceea că la data de 09.03.2024, în jurul orei 19.40, în timp ce conducea autoturismul pe D.C. 9, în localitatea Leucușești, comuna Preutești, încălcând prevederile art. 35 alin. 1 și art. 48 din O.U.G 195/2002R. și fiind sub influența băuturilor alcoolice, a surprins-o și accidentat-o pe o femeie de 63 ani, din localitate, care se deplasa pe partea dreaptă a drumului, în urma accidentului rutier rezultând decesul acesteia, iar după producerea accidentului rutier, șoferul a părăsit locul faptei, fiind identificat și oprit în trafic de către organele de poliție în jurul orei 20.10.
În urma probatoriului administrat, la data de 11.03.2024 s-a dispus reținerea șoferului pentru 24 ore și introducerea în arestul IPJ Suceava.


Două mandate puse în executare de polițiștii din Rădăuți în cadrul unei acțiuni pentru identificarea persoanelor condamnate care se sustrag executării pedepselor cu închisoarea

În baza planului de acțiune pe linia persoanelor față de care au fost dispuse măsuri de urmărire conform legii și a celor față de care au fost emise mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, la data de 11.03.2024, dispozitivul de acțiune din cadrul Biroului Investigații Criminale Rădăuți a desfășurat activități investigativ-informative pe raza de competență în vederea depistării și arestării persoanelor care se sustrag de la executarea pedepsei cu închisoarea.
Cu această ocazie judiciariștii din cadrul BIC, au obținut informații care au condus la depistarea într-un imobil din mun. Rădăuți, a unui bărbat față de care au fost dispuse măsuri de urmărire la nivel național, încă din data de 28.02.2024, în temeiul mandatului de executare a pedepsei cu închisoarea, pentru o condamnare la o pedeapsă de 1 an și 10 luni închisoare pentru săvârșirea a 4 infracțiuni la regimul rutier, respectiv „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat”, „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu numere false”, „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având permisul de conducere anulat” și „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența alcoolului”.
De asemenea, în cadrul aceleiași acțiuni, având în vedere mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea, a fost identificat un alt bărbat condamnat la pedeapsa de 1 an și 9 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de „violența în familie” și „încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție”, polițiștii reușind depistarea acestuia într-o locație de pe raza mun. Rădăuți și reținându-l.
Cele două persoane au fost încătușate și conduse la sediul Poliției Municipiului Rădăuți în vederea supunerii procedurilor legale, ulterior fiind încarcerate în Penitenciarul Botoșani.


Eveniment rutier cercetat de polițiști

La data de 11.03.2024, în jurul orei 16.40, un bărbat de 31 ani, din com. Bicazu Ardelean, jud. Neamț, în timp ce conducea un ansamblu auto pe D.N 15C, pe raza localității Boroaia, pe relația Boroaia-Fântâna Mare, la intersecția cu D.C 13, l-a acroșat pe un bărbat de 85 ani, din com. Boroaia, care s-a angajat în traversarea drumului prin loc nemarcat și nesemnalizat cu trecere pentru pietoni și fără să se asigure.
În urma producerii accidentului a rezultat decesul pietonului.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, urmând să i se recolteze probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „ucidere din culpă”.


Nu consumați alcool sau droguri și vă urcați la volan!

La 11.03.2024, ora 19.18, Poliția mun. Suceava a fost sesizată prin SNUAU 112, despre faptul că, pe str. Ana Ipătescu din mun. Suceava, a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, iar unul dintre conducătorii auto este sub influența băuturilor alcoolice.
Echipajul de poliție rutieră s-a deplasat la locul indicat și au fost depistate două persoane, una de sex masculin și una de sex feminin. În urma legitimării persoana de sex masculin a fost identificată în persoana unui bărbat de 27 ani, din com. Cristinești, jud. Botoșani, iar persoana de sex feminin a fost identificată în persoana unei femei de 30 ani, din mun. Suceava.
S-a stabilit faptul că, în jurul orei 19.00, bărbatul de 27 ani a condus autoturismul pe str. Ana Ipătescu din mun. Suceava și ajungand la intersecția semaforizată a străzilor Ana Ipătescu-Petru Rareș-Calea Unirii-Mirăuți, a intrat în coliziune față – spate cu condus de femeia de 30 ani, care era oprit la culoarea roșie a semaforului.
În urma evenimentului au rezultat doar pagube materiale la ambele autoturisme.
Ambii conducători auto au fost testați la fața locului cu aparatul etilometru. Conducătorul auto de 27 ani a fost testat, cu aparatul etilometru, rezultatul testului fiind de 1,29 mg/l alcool pur în aerul expirat. După testarea cu aparatul etilotest, s-a procedat la conducerea bărbatului de 27 ani la Spitalul Judeţean Suceava unde în aplicarea prevederilor art. 190 C.pr. pen, i-au fost prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii a alcoolemiei.
Conducătoarea auto de 30 ani, a fost testată, cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „conducere sub influența alcoolului”.


Cherestea în valoare de peste 4.000 lei confiscată de polițiști

La 11.03.2024, ora 12.40, în timp ce executau serviciul de patrulare, polițiștii din cadrul SPR 4 Gălănești au oprit pentru control o autoutilitară care circula pe DN 2H din comuna Gălănești și transporta material lemnos, respectiv cherestea rășinoase.
Cu ocazia controlului efectuat s-a stabilit faptul autoutilitara este condusă de către un bărbat de 64 ani, din com. Voitinel, iar acesta nu a putut prezenta aviz de însoțire pentru materialul lemnos transportat.
Transportul a fost condus la Atelierul de prelucrare a lemnului din cadrul Ocolului Silvic Putna unde s-a solicitat sprijinul unui pădurar din cadrul acestui ocol pentru inventarierea materialului lemnos. Cu această ocazie s-a stabilit faptul că șoferul transporta cantitatea de 4.68 m.c. cherestea tivită molid în valoare totală de 4.193 lei.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform Legii nr. 171/2010 Modificată, iar materialul lemnos a fost confiscat, fiind predat în custodia Ocolului Silvic Putna.
Mai nouă Mai veche