Buletin de presă, 24 martie 2024 - IPJ Suceava

Ordin provizoriu de protecție emis de către polițiști

La data de 23.03.2024, orele 19:32, Poliția Mun. Rădăuți a fost sesizată de către o femeie de 24 ani, din mun. Rădăuți, despre faptul că a fost amenințată de către fostul concubin, respectiv de către un bărbat de 32 ani, din com. Grănicești, fără forme în mun. Rădăuți.
Cu ocazia verificărilor efectuate, a fost identificată apelanta care a declarat verbal faptul că în data de 23.03.2024, în jurul orelor 19:30, în timp ce se afla cu minorul de 4 ani și actualul concubin, la geamul apartamentului său a venit fostul său concubin de 32 ani, care fiind sub influența băuturilor alcoolice a început să strige și să o amenințe cu acte de violență.
Aceasta a menționat faptul că a avut o relație de concubinaj de aproximativ 7 ani cu bărbatul de 32 de ani, în urma căreia a rezultat un copil minor, care în prezent locuiește cu ea.
De aproximativ o lună de zile, femeia de 24 ani s-a despărțit deconcubinul de 32 ani, întrucât acesta era violent atât fizic, cât și verbal cu aceasta, fiind un real pericol atât pentru dânsa, cât și pentru copilul minor pe care îl au împreună, însă cel în cauză nu a fost de acord cu despărțirea.
Având în vedere cele relatate de către apelantă, a fost completat formularul de evaluare a riscului, în urma căruia a reieșit faptul că există un risc iminent în ceea ce privește siguranța sa și se impune emiterea unui ordin de protecție provizoriu, aspect cu care femeia a fost de acord.
S-a emis ordinul de protecție provizoriu stabilindu-se ca bărbatul de 32 ani să păstreze o distanță minimă de 100 metri față de femeie și fiul ei, dar și față de adresa situată în mun Rădăuți.
Totodată acesteia i-a fost înmânată o cerere pentru emiterea unui ordin de protecție la instanța de judecată.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „violență în familie” și ,,amenințare”.
{inAds}

Acțiune pe linia verificării legislației specifice sistemelor de pază și securitate

La data de 23.03.2024, în intervalul orar 19:00 – 23:00, Serviciul Ordine Publică a organizat și desfășurat o acțiune cu efective mărite pe raza mun. Suceava, pe linia verificării modului de respectare a legislației specifice pe linia sistemelor de securitate privată de către agenții de securitate și operatorii economici de pe raza municipiului Suceava și zona limitrofă a acestuia.
Cu prilejul controalelor efectuate în incinta și în zona adiacentă cluburilor de pe raza mun. Suceava, au fost legitimate 65 de persoane și au fost verificați 23 de agenți economici.
Au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 3.460 lei.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 23.03.2024, în jurul orei 06:50, un bărbat de 74 ani, cu domiciliul în mun. Botoșani, a condus autoturismul pe D.N. 17, com. Poiana Stampei, circulând din direcţia Vatra Dornei către Bistrița.
Când a ajuns într-o curbă deosebit de periculoasă la dreapta a intrat în coliziune cu ansamblul de vehicule condus de către un bărbat de 64 ani, din com. Verești, care se deplasa din sens opus.
În urma accidentului rutier a rezultat rănirea ușoară a conducătorului autoturismului, a ocupantei locului dreapta față a acestuia, respectiv o femeie de 69 ani, din mun. Botoșani, cât și a ocupantei locului stânga spate din autoturism, o femeie de 59 ani, din mun. Botoșani.
Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ în ambele cazuri.
Acestora li s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de ,,vătămarea corporală din culpă”.


La data de 23.04.2024, în jurul orei 16.00, o femeie de 22 ani, din com. Dumbrăveni, se deplasa cu autoturismul pe DN29 și a intrat în coliziune cu motociclul condus de către un bărbat de 49 ani, din mun. Botoșani, iar în calitate de pasageră se afla o femeie de 47 ani.
Din producerea evenimentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a pasagerei situată pe motociclu, precum și a conducătoarei auto de 22 ani.
Toți conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilometru, rezultatele fiind negative unde le-au fost prelevate o mostră biologică de sânge în vederea stabilirii alcolemiilor.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul savârşirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”.


Dosare penale la regimul rutier

În ziua de 23.03.2024, ora 08.04, polițiștii Poliţiei Oraşului Gura Humorului - Compartimentul Rutier, în timp ce executau serviciul de control şi supraveghere a traficului rutier pe DN 17, în loc. Frasin, fiind angrenați într-o acțiune pe linia depistării și sancționării conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză, au oprit pentru control un autotrism înregistrat cu aparatul radar cu viteza de 92 km/h (+42).
Cu ocazia opririi, la volanul autotrismului a fost identificat un bărbat în vârstă de 33 ani, din mun. Suceava.
S-a procedat la efectuarea de verificări în baza de date aparţinând Poliţiei Române, ocazie cu care s-a constatat că șoferul, figurează cu dreptul de a conduce autovehicule pe teritoriul României suspendat..
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu permisul de conducere suspendat”.
De asemenea, conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea prevederilor art. 108 alin. 1 lit. a) pct. 3 din O.U.G. 195/2002.


La data de 23.03.2024, ora 16:35, în timp ce polițiștii SPR 2 Ipotești se aflau în serviciul pentru controlul şi supravegherea traficului rutier pe raza com. Ipoteşti, au observat un autoturism care circula pe str. Tătărașii Noi, ocazie cu care s-a procedat la oprirea acestuia.
La volan a fost identificată o femeie de 45 ani, domiciliată în sat/com. Ipotești, care a declarat că nu posedă permis de conducere.
Cu ocazia verificării în bazele de date ale Poliției Române, s-a stabilit că femeia nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
La sediul Postului de Poliție Ipotești, femeia a fost testată cu aparatul etilotest din dotarea Biroului de Ordine Publică Suceava, rezultatul fiind negativ.
S-a întocmit dosarul penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.


La data de 23.03.2024, ora 18.06, echipajul de poliție rutieră din cadrul Poliției Mun. Rădăuți, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe DJ 178 C în loc. Bilca, cu autospeciala a observat un autoturism care se deplasa pe raza localității Bilca, cu viteza de 80 km/h în localitatea Bilca, viteza admisă în acea localitate fiind de 50 km/h (+30 km/h).
S-a procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire a autoturismului, ocazie cu care conducătorul acesteia nu a oprit, continuându-și deplasarea, fiind urmărit cu autospeciala din dotare, pe raza localității Bilca, iar după aproximativ 2 km, conducătorul autoturismului a oprit pe partea dreaptă a direcției de deplasare.
Cu ocazia activităților desfășurate, s-a constatat faptul că la volanul autoturismului, prevăzut cu volan pe partea dreaptă, se afla un bărbat de 37 ani, din com. Bilca, care a declarat verbal că nu are documentele personale asupra sa și că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
În urma verificărilor efectuate în baza națională a Poliției Române, s-a constatat faptul că șoferul nu figureaza în baza de date, ca fiind posesor de permis de conducere pentru vreo categorie.
Totodată, în urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că autoturismul nu are o poliță RCA valabilă, motiv pentru care conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform art. 3 din Legea 132/2017, respectiv conform art.100, alin. 3, lit. F din OUG 195/2002 pentru neoprire la semnal și conform art.101/1/18 din OUG 195/2002 pentru faptul că nu avea asupra sa documentele prevăzute de lege.
S-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.


La data de 23.03.2024, ora 19:10, polițiștii din cadrul SPR 12 Preutești, în timp ce se aflau în exercitarea serviciului în cadrul acțiunii Blocada și desfășurau activități de control trafic pe raza satului Țarna Mare, mun. Fălticeni, au efectuat semnal de oprire regulamentar autoturismului condus de către un bărbat de 56 ani, din mun. Fălticeni.
Fiind întrebat dacă deține permis de conducere, șoferul a declarat verbal că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. S-a procedat la verificare în bazele de date ale Poliției Române ocazie cu care a reieșit faptul că bărbatul nu este posesor de permis de conducere.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,14 mg/l alcool pur în aerul expirat.
De asemenea, ca urmare a verificării legalității documentelor autovehiculului condus, s-a constatat faptul că nu deține poliță RCA valabilă și nici ITP valabil.
Șoferul a fost sancționat contravențional conform OUG 195/2002.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.


La data de 23.03.2024, în jurul orelor 19:35, polițiștii din cadrul Poliţiei oraşului Cajvana și ai Poliției orașului Solca, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiunilor de serviciu desfășurând activitățile de verificare și control a traficului rutier, în baza planului de acțiune privind combaterea conducerii vehiculelor sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, au oprit pentru control, pe DJ 178D, autoturismul condus de către de 30 ani, domiciliat în orașul Cajvana.
Cu această ocazie s-a procedat la verificare în bazele de date ale Poliției Române, a conducătorului auto, ocazie cu care s-a constatat faptul că acesta nu figurează cu permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule, motiv pentru care a fost condus la sediul Poliției orașului Cajvana.
Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul etilotest, omologat, din dotarea poliției orașului Cajvana, rezulatatul fiind negativ.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform OUG 195/2002, conform art.15, alin 5, întrucât dovada înlocuitoare a certificatului de înmatriculare se afla expirată, cu amendă în cuantum de 1.320 lei.
În cauză urmează a fi efectuate cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.
Mai nouă Mai veche