Buletin de presă, 3 martie 2024 - IPJ Suceava

Poliție Suceava centru
Bărbat reținut în arestul IPJ Suceava pentru încălcarea ordinului provizoriu de protecție

La data de 02.03.2024, în jurul orei 14:40, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Vicovu de Sus au fost sesizați direct pe telefonul de serviciu de către o femeie din orașul Vicovu de Sus, județ Suceava, cu privire la faptul că fiul ei nu a respectat obligațiile impuse prin ordinul de protecție provizoriu emis împotriva lui la data de 01.03.2024, aflându-se în curtea locuinței sale.
Față de cele sesizate, la fața locului s-a deplasat în regim de urgență un echipaj de poliție care l-a identificat pe bărbat, aflându-se în curtea imobilului apelantei.
În urma verificărilor efectuate și a discuțiilor purtate cu persoana vătămată, a rezultat faptul că la data de 01.03.2024, împotriva fiului polițiștii au emis ordinul de protecție provizoriu, obligându-l la păstrarea unei distanțe minime de 50 m față de mama sa și de locuința acesteia și dispunând evacuarea din imobil pentru comportament agresiv.
Bărbatul a fost surprins în flagrant de poliţiști, în curtea imobilului, încălcând astfel obligaţia impusă prin ordinul de protecție provizoriu, respectiv să nu se apropie la o distanţă mai mică de 50 de metri de mama sa şi locuinţa acesteia.
În urma probatoriului administrat în cauză, la data de 02.03.2024, s-a dispus prin ordonanță efectuarea în continuare a urmăririi penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecție provizoriu a oricăreia din măsurile prevăzute la art. 31 alin. (1) și dispuse prin ordinul de protecție provizoriu”, faptă prev. și ped. de art. 47 alin. (2) din Legea 217/2003 rep. cu aplicarea art. 41 alin. (1) din Cod Penal.
Totodată, față de bărbat s-a dispus luarea măsurii preventive a reținerii pentru o perioadă de 24 ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Suceava.
{inAds}

Dosar penal la regimul rutier întocmit de polițiști

La data de 02.03.2024, ora 10:23, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Suceava, aflându-se în acțiune pe D.J. 155 A, pe raza comunei Bogdănești, județul Suceava, au oprit în trafic o autoutilitară cu numere de circulație provizorii, existând suspiciunea că acestea sunt expirate iar autoturismul nu este înmatriculat.
La volan a fost legitimat conducătorul auto în vârstă de 43 ani, domiciliat în comuna Bogdănești, județul Suceava.
Întrucât conducătorul auto nu a avut asupra sa autorizația de circulație provizorie, vehiculul a fost verificat în baza de date a Poliției Române, împrejurare în care s-a stabilit că autoutilitara a fost autorizată provizoriu pentru a circula pe drumurile publice în perioada 21.08.2023 – 18.11.2023, la momentul opririi aceasta nu era înmatriculată.
În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat”, faptă prev. și ped. de art. 334 alin.1 din Codul Penal.


Nu consumați alcool sau droguri și vă urcați la volan!

La data de 02.03.2024, ora 17:25, polițiștii din cadrul SPR 9 Șcheia efectuau serviciul de supraveghere și control al traficului rutier pe D.J.209D de pe raza satului Stroiești, com. Stroiești, jud. Suceava și au efectuat semnal regulamentar de oprire unei autoutilitare.
Conducătorul autoturismului s-a conformat indicațiilor polițistului rutier, oprind la semnalul regulementar de oprire.
La volan a fost identificat conducătorul auto în persoana unui bărbat din sat Stroiești, com. Stroiești, jud. Suceava, care a înmânat documentele autoturismului și documentele personale, respectiv cartea de identitate și permisul de conducere.
Deoarece șoferul emana halenă alcoolică acesta a fost testat cu aparatul etilotest și a rezultat o valoare de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Spitalul Județean Sfântu Ioan cel Nou Suceava unde i-au fost prelevate două probe biologice de sânge.
Polițiștii au întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate de lucrătorii S.P.R.9 Șcheia, sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 336 alin. (1) Cod Penal.


La data de 03.03.2024, în jurul orei 02:50, polițiștii SPR 10 Gura Humorului, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza localității Cacica, jud. Suceava au observat un autoturism la volanul căruia se afla o persoană de sex masculin, care lovise un parapet metalic de pe marginea drumului, fiind avariat în partea frontală.
În urma primelor verificări efectuate s-a stabilit că la data de 03.03.2024, în jurul orei 02:50, un bărbat din com/sat Vlăsinești, jud. Botoșani, în timp ce conducea autoturismul pe drumul comunal din interiorul localităţii Cacica, jud. Suceava, a pierdut controlul asupra direcției de mers, a părăsit partea carosabilă intrând în protecția metalica de pe marginea drumului, cât și într-un gard din piatră, avariindu-l, fără a rezulta victime omenești, ci doar pagube materiale
Conducătorul auto, întrucât emena halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de “conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”, faptă prev. şi ped. de art. 336 alin.1 din C.P..


La data de 02.03.2024, ora 23:20, polițiștii din cadrul Poliției Mun. Fălticeni – Biroul de Ordine Publică, în timp ce desfășurau activități de control al traficului rutier pe raza mun. Fălticeni, au oprit autoturismul ce se deplasa pe strada 2 Grăniceri din direcția Spătărești către Suceava.
Cu ocazia controlului efectuat s-a constatat că șoferul este un bărbat este din mun. Fălticeni, jud. Suceava.
Fiind verificat în bazele de date ale Poliției Române, acesta figurează cu permisul de conducere suspendat.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, iar în urma testării cu aparatul drugtest, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, conducătorul auto fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influența altor substanțe”, faptă prevăzută de art. 336, alin 2 din Codul Penal și ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere” faptă prevăzută de art. 335, alin 2 din Codul Penal.
Mai nouă Mai veche