Buletin de presă, 30 martie 2024 - IPJ Suceava

Dosar penal pentru contrabandă întocmit de polițiști

La data de 29.03.2024 polițiștii din cadrul Serviciul de Investigare a Criminalității Economice - IPJ Suceava au desfăşurat o acțiune pe linia combaterii traficului ilicit cu ţigarete de provenienţă extracomunitară pe raza mun. Rădăuți, jud. Suceava.
Cu această ocazie, în jurul orelor 10:50, a fost depistat un bărbat care desfășura activități de comerț la unul din chioșcurile aparținând unității economice pe care o administrează, acesta fiind amplasat în Bazarul din mun. Rădăuți.
Astfel, în urma verificărilor și activităților desfășurate la fața locului, în două spații de depozitare situate în proximitatea chioșcului, au fost identificate mai multe pachete cu țigarete, în urma inventarierii rezultând cantitatea totală de 10.980 buc. țigarete de proveniență extra comunitară și netimbrate, în valoare de cca. 9300 lei, care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.
În cauză s-a întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de „contrabandă”, faptă prev. și ped. de art. 270, alin. 3 din Lg. 86/2006 privind Codul Vamal al României, cu modificările și completările ulterioare, urmând a se dispune procedural prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți.
{inAds}

Ordin provizoriu de protecșie emis de către polițiști – Oprește violența din casa ta!

La data de 29.03.2024, ora 20:30, polițiștii Poliției Orașului Frasin, au fost sesizați direct de către o femeie cu privire la faptul că a fost agresată de către soț.
În temeiul sesizării, polițiștii din cadrul subunității, s-au deplasat imediat la fața locului, constatând că femeia este căsătorită cu soțul său și locuiesc împreună în loc. Stulpicani, jud. Suceava.
În dimineața de 29.03.2024, bărbatul a început să consume băuturi alcoolice la domiciliu. În jurul amiezii, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, acesta a provocat scandal după care și-a lovit soția, moment în care a intervenit unul dintre copiii lor, respectiv un minor în vârstă de 14 ani, pentru a aplana conflictul dintre părinții săi. În acest context, bărbatul l-a lovit și pe fiul său.
Femeia și minorul nu prezentau semne vizibile de violență, însă au fost consiliația să se prezinte la Serviciul de Medicină Legală în vederea obținerii unui certificat medico-legal.
După ce s-a încheiat conflictul, femeia a plecat cu copiii la casa părintească din sat Negrileasa, com. Stulpicani, jud. Suceava.
S-a procedat la intocmirea formularului de evaluare a riscului conform legii 217/2003 republicată, prin care s-a stabilit că există risc iminent, conform constatării rezultate prin prisma răspunsurilor oferite de către victime.
În urma celor constatate a fost emis ordin de protecție provizoriu, față de agresor prin care s-a dispus ca, pe o perioadă de 5 zile, acesta să păstreze o distanță minimă de 50 de metri față de femeie și copii.
Cercetările sunt continuate de către lucrătorii Poliției oraș Frasin, pentru a se stabili împrejurările comiterii faptei, în cauză întocmindu-se dosar penal pentru săvârșirea a 2 infracțiuni de „violența în familie”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 199 alin. (1) raportat la art. 193 alin. (1) din Codul Penal, „amenințarea” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 206 alin. (1) din Codul Penal.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 29.03.2024, în jurul orei 06:40, o femeie de 22 de ani, în timp ce conducea autovehiculul pe DN 17, com. Vama, sat Prisaca Dornei, având direcția de deplasare mun. C-lung Moldovenesc spre mun. Suceava, ajunsă într-o curbă deosebit de periculoasă la stânga, marcată și semnalizată corespunzător, a pierdut controlul asupra direcției de mers autovehiculul intrând în derapaj necontrolat pe sensul opus de deplasare, răsturnându-se pe partea stângă a acestuia.
În urma producerii evenimentului au rezultat 5 victime, toți pasageri în autovehicul, răniți usor care au fost preluați și transportați la Spitalul mun. C-lung Moldovenesc cât și la Spitalul Oraș Gura Humorului, în vederea acordării de îngrijiri medicale.
Conducătoarea auto a fost testată cu aparatele etilometru/drugtest, rezultatele fiind negative în ambele cazuri.
În cauză s-a întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”, faptă prev. şi ped. de art. 196, alin. 2, 3 şi 4 din Codul Penal.


La data de 29.03.2024, în jurul orei 22:00, un bărbat, în timp ce conducea autoturismul pe str. Tudor Vladimirescu din mun. Fălticeni, având direcția de mers Fălticeni – Preutești, într-o curbă la dreapta a pierdut controlul asupra direcției, a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune cu un gard din beton, de pe partea stângă a sensului de mers, de la un imobil după care a fost proiectat într-un stâlp.
În urma producerii accidentului a rezultat decesul pasagerului pe locul din dreapta față.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ, fiindu-i recoltate probe biologice la Spitalul mun. Fălticeni. De asemenea acesta a fost testat și cu aparatul drugtest rezultatul fiind negativ.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”ucidere din culpă”, faptă prev. și ped. de art. 192 alin. 1 și 2 CP.


La data de 30.03.2024, în jurul orei 04:50, Poliţia mun. Vatra Dornei a fost sesizată telefonic de către secţia C.P.U. a Spitalului Vatra Dornei, cu privire la faptul că la unitatea medicală s-a prezentat o femeie de 30 ani, care a declarat că a fost victima unui accident rutier produs la data de 29.03.2024, pe strada Argestru din municipiul Vatra Dornei, judeţul Suceava.
În urma verificărilor s-a constatat că la data de 29.03.2024, în jurul orei 20:05, un bărbat de 32 ani, a condus autoutilitara pe strada Argestru din municipiul Vatra Dornei, județul Suceava, către DN 17, din sensul opu deplasându-se pe marginea părții carosabile o persoană în calitate de pieton, femeia de 30 ani.
Aceasta se uita la telefon și nu era atentă la modul de deplasare, iar în momentul în care s-a apropiat de autoutilitară și-a schimbat brusc direcția de mers.
Întrucât conducătorul autoutilitarei se deplasa cu viteză redusă, având în vedere configurația drumului, a observat la timp schimbarea direcției de mers a pietonului și a oprit imediat vehiculul, însă pietonul în cauză și-a continuat deplasarea și s-a lovit de cabina autoutilitarei, după care a căzut pe partea carosabilă.
Femeia i-a comunicat conducătorului auto că nu a suferit leziuni corporale și dorește să se deplaseze la domiciliu. Conducătorul auto și-a continuat deplasarea la domiciliul său.
Atât conducătorul auto cât și pietonul au fost testați cu aparatul etilometru, rezultatele fiind negative. Șoferului i-au fost recoltate și probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosarul de cercetare penală, potrivit art. 196 alin. 2, 3 din Cod Penal iar cercetările sunt efectuate de către lucrătorii Compartimentului Rutier Vatra Dornei.


Dosar penal pentru un bărbat care a sustras un autoturism și a condus băut și fără permis

La data de 30.03.2024, în jurul orelor 00:04, polițiștii Poliției Orașului Salcea, se aflau in exercitarea atribuțiunilor de serviciu, respectiv supravegherea și controlul traficului rutier, pe raza localitatii loc. Plopeni ,oraș Salcea, jud. Suceava, în vederea depistării conducătorilor auto care săvârşesc abateri la regimul rutier, moment in care, au fost informați prin SNUAU 112 despre faptul că pe DN29 Plopeni, dinspre Mun. Suceava spre oraș Salcea se deplasează o autotuilitară de culoare albă, a cărui conducător auto este posibil sub influența băuturilor alcoolice.
Cu ocazia deplasării la fața locului, la o distanță de circa 5 metri de autoutilitară a fost identificat un bărbat de 26 ani, domiciliat în sat Recia-Verbia, com. Dimăcheni, jud. Botoșani.
Bărbatul a declarat că a condus autoutilitara pe raza orașului Salcea, jud. Suceava. În urma verificării în bazele de date, s-a stabilit faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. S-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilometru rezultând o alcoolemie de 1.18 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care cel în cauză a fost condus la Secția UPU a Spitalului Județean Suceava, unde a fost de acord să îi fie prelevate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
Procedându-se la verificarea documentelor autoutilitarei și fiind întrebat despre proveniența ei, bărbatul a declarat faptul că la data de 30.03.2024, în jurul orei 00:00, în timp ce se deplasa cu o bicicletă prin cartierul Burdujeni, Mun. Suceava, a observat autoutilitara ce se află parcată pe marginea drumului. Acesta a verificat portierele autoutilitarei, ocazie cu care a observat că nu este asigurată și profitând de acest lucru, a pătruns în interiorul ei, ocazie cu care a găsit cheia de rezervă a acesteia cu ajutorul cărei a pornit-o și a condus-o spre oraș Salcea, jud. Suceava.
S-a luat legătura telefonică cu deținătorul autoutiliarei, acesta fiind informat despre faptul că i-a fost sustrasă autoutilitara, solicitându-i-se să se prezinte la locul în care se află parcată, pentru a o putea preda către acesta după examinarea ei.
În cauză, a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „Conducerea unui vehicul fără permis de conducere” faptă prev. și ped. de art. 335 alin. (1) din Codul Penal, „Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” faptă prev. și ped. de art. 336, alin. 1 din Cod Penal și „furtul în scop de folosință” faptă prev. și ped. de art. 230, alin 1 din Cod Penal, toate cu aplicarea art. 38, alin 1 din Cod Penal, cercetările fiind continuate de lucrătorii Poliției Orașului Salcea.


Nu vă urcați la volan sub influența alcoolului sau drogurilor!

La data de 30.03.2024, ora 00:40, polițiștii din cadrul Poliţiei municipiului C-lung Moldovenesc, în timp ce îşi desfăşurau atribuţiile de serviciu pe Str. Calea Bucovinei din mun. C-lung Moldovenesc au oprit pentru control autoturismul condus de către un bărbat din mun. C-lung Moldovenesc, jud. Suceava. Acesta a fost testat cu etilometrul, rezultatul fiind de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În continuare, a fost condus la Spitalul municipal C-lung Moldovenesc, acolo unde i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe" faptă prev. și ped. de art. 336 alin. 1 din Codul penal


La data de 30.03.2024, ora 00:20, polițiștii din cadrul Poliției Municiului Suceava – Biroul Rutier, în timp ce efectuau activități de supraveghere și control trafic rutier pe str. Cernăți din mun. Suceava au observat autoturismul condus de către o persoană de sex masculin care se deplasa spre str. Grigore Al. Ghica.
A fost efectuat semnal regulamentar de oprire prin punerea în funcțiune a semnalelor acustice și luminoase ale autospecialei, ocazie cu care conducătorul auto a oprit pe partea dreaptă a direcței sale de plasare.
În urma verificării documentelor s-a stabilit că autoturismul era condus de către un bărbat de 29 ani, din mun. Suceava, județul Suceava.
S-a solicitat conducătorului auto să se supună testării cu aparatul etilometru, acesta fiind de acord, stabilindu-se faptul că acesta avea o concentrație alcoolică de 0,14 mg/l alcool pur în aerul expirat.
De asemenea, i s-a solicitat să se supună testării cu aparatul drugtest, conducătorul auto fiind de acord, iar în urma atestării aparatul a indicat pozitiv pentru substențe interzise.
În aplicarea prevederilor art. 190 C.p.p., conducătorul auto afost condus la Spitalul Clinic Județean de Urgențe „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii prezenței substanțelor psihoactive, însă șoferul a refuzat recoltarea.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de ”refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, faptă prev. şi ped. de art. 337 din Codul Penal. De asemenea, șoferul a fost sancţionat contravenţional potrivit prevederilor art. 102/3/a din O.U.G. 195/2002R, cu amendă în valoare de 3.300 lei, iar ca măsură complementară suspendarea permisului de conducere pe o perioadă de 90 de zile.
Mai nouă Mai veche