Buletin de presă, 31 martie 2024 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 31 martie 2024 - IPJ Suceava
Material lemnos confiscat de polițiști

La data de 30.03.2024, în jurul orei 07.45, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, în timp ce executau activități pe linie silvică pe raza comunei Gălănești, au oprit pentru control pe drumul comunal DC 50B de pe raza comunei Gălănești, o autoutilitară care transporta material lemnos respectiv lemn foc fag. Cu ocazia controlului efectuat s-a stabilit faptul că autoutilitara este condusă de un bărbat de 31 ani, din comuna Bilca și că acesta nu posedă aviz de însoțire pentru materialul lemnos transportat.
Din acest motiv transportul a fost condus la Atelierul de prelucrare a lemnului din cadrul Ocolului Silvic Putna, unde s-a solicitat sprijinul unui tehnician silvic din cadrul acestui ocol pentru inventarierea materialului lemnos. Cu această ocazie s-a stabilit faptul că bărbatul a transportat fără aviz de însoțire cantitatea de 2,12 mc lemn foc fag în valoare de 561 lei.
Șoferul a fost sancționat contravențional conform Legii nr. 171/2010 Modificată, iar materialul lemnos a fost confiscat, fiind predat în custodia Ocolului Silvic Putna. De asemenea, conducătorul auto a fost sancționat conform H.G. 1391/2006 pentru nerespectarea prevedrilor art. 147 alin. 3.
{inAds}

La 30.03.2024, în jurul orei 16.00, echipajul de poliție din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza com. Marginea, conform desfășurătorului pe linie silvică întocmit la nivelul subunității, a identificat și oprit pentru control, autoutilitara care se deplasa pe DN17A de pe raza com. Marginea.
Conducătorul auto a fost legitimat în persoana unui bărbat de 45 ani, din mun. Suceava, jud. Suceava, care a prezentat pentru control documentele personale și cele ale autoutilitarei. Lucrătorii de poliție au procedat la verificarea compartimentului autoutilitarei destinat transportului de mărfuri, constatând că în acesta se află material lemnos.
Fiind întrebat despre cantitatea de material lemnos transportată, conducătorul auto a precizat faptul că nu deține documente specifice de transport. Totodată, în urma verificării pe aplicația SUMAL 2.0, s-a constatat că nu este emis aviz de însoțire pentru acest mijloc de transport, motiv pentru care autoutilitara în cauză a fost condusă către depozitul de pe raza com. Marginea, jud. Suceava, ocazie cu care în urma inventarierii materialelor lemnoase de către lucrătorii silvici din cadrul Ocolul Silvic Marginea, a rezultat cantitatea de 2.58 mc lemn de foc fag.
Având în vedere aceste aspecte, s-a dispus confiscarea cantității de 2.58 mc lemn de foc fag în valoare de 683 lei și predarea acestea în custodia os Marginea. Șoferul a fost sancționat contravențional conform art. 19 alin. 2, lit. a pct. 1 din Legea nr. 171/2010.


Dosare penale la regimul rutier

La data de 30.03.2024, în jurul orei 16.30, un echipaj de poliție rutieră din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei, în timp ce se afla în serviciul de patrulare şi control al traficului rutier pe DN 17 – comuna Poiana Stampei, în cadrul unei acţiuni pe linia combaterii nerespectării regimului legal de viteză și a depășirilor neregulamentare, a oprit o autoutilitară care circula cu viteză peste limita legală admisă pe acel sector de drum.
Autoutilitara era condusă în momentul opririi de către un bărbat de 29 ani. În urma verificărilor efectuate în bazele de date a rezultat faptul că acesta nu posedă permis de conducere valabil pentru nicio categorie. Totodată, s-a stabilit faptul că autoutilitara, i-a fost încredințată de către prietenul său de 39 ani, deși cunoștea faptul că acesta nu posedă permis de conducere.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatele etilometru și drugtest din dotarea poliției, rezultatele fiind negative în ambele cazuri.
S-a întocmit dosar penal privind infarcțiunile „conducere fără permis” și „încredințare auto unei persoane fără permis”.


La 30.03.2024, ora 17.05, polițiștii din cadrul SPR 9 Șcheia, se deplasau dinspre localitatea Bălăceana spre localitatea Stroiești și au efectuat semnal de oprire unei autoutilitare condusă de către un bărbat de 43 ani, din com. Bosanci, care are permisul de conducere reținut.
În continuare s-a procedat la controlul autoutilitarei sus-mentionate, fiind identificata in interior o cantitate de material lemnos specia brad in cantitate de 0,336 mc, fiind predată pădurarului din cadrul OS Solca pe baza de proces verbal de dare în custodie.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de: „conducere fără permis”.


La 30.03.2024, ora 17.50, patrula Secției 8 Poliție Rurală Adâncata a fost sesizată prin apel 112 despre faptul că pe strada Nordiști, localitatea Lipoveni, comuna Mitocu Dragomirnei, a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale iar conducătorul autoturismului se află sub influența băuturilor alcoolice.
La fața locului a fost identificat conducătorul autoturismului care a produs evenimentul rutier în persoana unui bărbat de 63 ani, din sat Lipoveni, comuna Mitocu Dragomirnei. Acesta a condus autoturismul pe starda Nordiști din sat Lipoveni, comuna Mitocu Dragomirnei și întrucât se afla sub influența băuturilor alcoolice a pierdut controlul asupra volanului, acroșând un autoturism parcat.
Șoferul a prezentat pentru control documentele personale și ale autoturismului, respectiv carte de identitate, certificat de înmatriculare a autoturismului, precizând că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie. Fiind verificat în baza de date ale Poliției Române s-a stabilit că șoferul are permisul de conducere anulat, totodată nu are poliţa R.C.A. valabilă și nici inspecție tehnică periodică valabilă.
Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest și a rezultat o valoare de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind ulterior condus la UPU din cadrul Spitalului Suceava unde i-au fost prelevate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”. Totodată, șoferul a fost sancționat contravențional și conform prevederilor OUG 195/2002 și Lg. 132/2017.


La data de 30.03.2024, ora 23.30, polițiștii din cadrul Compartimentului Rutier al Poliției Municipiului Fălticeni, în timp ce desfășurau activități de control al traficului rutier pe raza loc. Praxia, au oprit autoturismul ce se deplasa pe DN 15C, pe relația Praxia - Boroaia.
Cu ocazia controlului efectuat s-a constatat că șoferul este un bărbat de 45 ani, din com. Fântâna Mare și întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Mun. Fălticeni unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge in vederea stabilirii gradului de alcoolemie.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „conducere sub influența alcoolului”.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

În ziua de 30.03.2024, ora 10.55, un bărbat de 35 ani, din com. Volovăț, a condus autoturismul pe DJ209K pe raza comunei Volovăț, având direcția de deplasare dinspre centrul localității către comuna Marginea și a acroșat pe un biciclist care avea aceeași direcție de deplasare.
În urma impactului a rezultat decesul biciclistului de 51 de ani.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ, după care, la Spitalul Municipal Rădăuți, fiind recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „ucidere din culpă”.


La 30.03.2024, ora 17.15, un bărbat de 34 ani, în timp ce conducea un ATV pe care nu erau aplicate plăcuțe de înmatriculare sau înregistrare, având ca pasageră pe o femeie, pe drumul comunal de pe raza localitații Dolheștii Mari din com Dolhești, către DJ 208 Dolhești, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat într-un podeț confecționat din beton din partea dreaptă având în vedere direcția sa de deplasare.
În urma accidentului rutier, pasagera de 24 ani, a suferit leziuni.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru, în urma căruia a rezultat o valoare de 1.14 mg./l. alcool pur în aerul expirat, urmând a-i fi recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În urma verificărilor efectuate în bazele de date a reieșit faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, iar ATV-ul nu este înregistrat /înmatriculat.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „vătămare corporală din culpă”, „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „Punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”


La 30.03.2024, ora 18.13, în timp ce un bărbat de 33 ani, din com. Voitinel, conducea autoturismul pe str. Școlii din interiorul com. Voitinel, având direcția de deplasare către centrul comunei, a fost surprins de apariția bruscă pe partea carosabilă a unui minor, în vârstă de 6 ani, care se deplasa în calitate de biciclist și intrat în coliziune cu autoturismul.
În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a minorului în vârstă de 6 ani.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ, după care, la Spitalul Mun. Rădăuți, acestuia i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „vătămare corporală din culpă”.


La 30.03.2024, în jurul orei 18.00, în timp ce un bărbat de 55 ani, din mun. Suceava, conducea autoturismul pe DN 17, în afara loc. Molid, județul Suceava, având direcția de deplasare către municipiul Suceava, a intrat în coliziune frontală cu autovehiculul conus de către o femeie de 55 ani, din mun. Câmpulung Moldovenesc.
În urma producerii evenimentului rutier a rezultat vătămarea ambilor conducători auto.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru de către agenții de poliție rutieră din cadrul Poliției Orașului Gura Humorului sosiți la fața locului, rezultatul fiind negativ.
Conducătoarea auto nu a putut fi testată alcoolscopic, însă i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „vătămare corporală din culpă”.

Mai nouă Mai veche