Concurs de caligrafie cu premii organizat de Muzeul Bucovinei

Concurs de caligrafie cu premii organizat de Muzeul Bucovinei
În era tehnologiei este important să ne amintim de arta caligrafiei, scrisul de mână, prin care suntem încurajați să punem stiloul sau pixul pe hârtie și să ne scriem gândurile. Scrisul îți modelează mintea, este un mijloc de exprimare, un mijloc de dezvoltare a fiecăruia dintre noi, scrisul de mână este ca o amprentă digitală.

De aceea, și în acest an, în luna martie, Muzeul Național al Bucovinei organizează ediția a IV-a a proiectului de educație muzeală „Istoria scrisă frumos. Să scriem caligrafic despre personalități ale Bucovinei”. Proiectul urmărește cunoașterea și familiarizarea participanților cu personalități ale Bucovinei.

Cu această ocazie, pasionații scrisului frumos sunt invitați să exerseze scrisul de mână în cadrul concursului de caligrafie organizat on-line, pe pagina de facebook a Muzeului de Istorie. Copiii și adolescenții își vor putea arăta măiestria în arta caligrafiei. Cine dorește să participe la concurs trebuie să copieze caligrafic, pe o coală de hârtie A4, un fragment, la alegere, despre o personalitate a Bucovinei. Recomandăm să alegeți un text semnificativ despre personalitatea aleasă.
{inAds}
Textul ales va fi caligrafiat de mână, pe o coală de hârtie, va conține diacritice și va avea maximum 150 de cuvinte. Este permis scrisul și cu cerneală colorată. Încurajăm, de asemenea, îmbinarea scrisului cu elemente decorative. Se pot folosi orice fel de instrumente de scris: stilou, toc, pană, pix cu vârf subțire.

Proiectul se adresează celor două categorii de vârstă: participanți de 9-12 ani și de 13-18 ani.

Lucrările realizate vor fi aduse la Muzeul de Istorie din Suceava sau vor fi trimise prin e-mail la marketing@muzeulbucovinei.ro (scanate/fotografiate cu o rezoluție bună). Lucrările vor conține numele autorului, vârsta, clasa, școala și numele profesorului îndrumător, acolo unde este cazul. Acestea vor fi postate pe pagina de facebook, iar cele mai frumoase vor fi premiate.

Evaluarea va fi realizată de o comisie de specialitate din muzeu, iar premiile se vor acorda, ținându-se cont de cele două categorii de vârstă participante. Vor fi acordate premiile I, II, III și mențiuni, constând în diplome și produse marca Muzeul Național al Bucovinei, pentru fiecare categorie de vârstă.

Cu lucrările realizate, Muzeul Național al Bucovinei va organiza și un eveniment expozițional.

Notă: În conformitate cu Regulamentul European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, prin participarea la proiectul de educație muzeală „Istoria scrisă frumos. Să scriem caligrafic despre personalități ale Bucovinei“ vă dați consimțământul pentru utilizarea și distribuirea lucrărilor realizate, în spațiul public, în scopuri de informare și promovare pe paginile de social media ale Muzeului Național al Bucovinei.

Muzeul Național al Bucovinei
Mai nouă Mai veche