FOTO Accident mortal la Leucușești. Femeie lovită de un șofer fugar. Suspectul a fost prins după o mobilizare cu filtre și blocaje în trafic a polițiștilor din zona Fălticeni

Polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni au reușit identificarea și prinderea în mai puțin de 30 de minute a unui șofer băut care a produs un accident rutier mortal și a părăsit locul faptei, punând în pericol iminent și viața altor persoane.
Printr-o mobilizare operativă, aproape 30 de polițiști cu 12 autospeciale de poliție au organizat filtre rutiere și au blocat toate căile de acces din arealul localității producerii incidentului, efectuând ulterior scotociri și căutări pe toate arterele secundare. Astfel, în scurt timp s-a reușit identificarea în trafic a șoferului căutat, acesta fiind imobilizat și suspus actelor procedurale în dosarul penal întocmit.


La data de 9 martie 2024, in jurul orei 19:45, Poliția Municipiului Fălticeni a fost sesizată prin 112 cu privire la faptul că pe raza satului Leucușesti, comuna Preutești, a avut loc un accident rutier cu părăsirea locului faptei de către șofer.

S-a stabilit că un autoturism care rula pe drumul comunal din localitate a acroșat pe o femeie de 63 de ani, localnică, care se deplasa în calitate de pieton în zona acostamentului. În urma impactului femeia a decedat.

Șoferul nu a oprit la locul accidentului și a părăsit în viteză zona.
{inAds}
Deși nu existau martori și indicii privind vehiculul implicat, imediat au fost mobilizate toate echipajele din cadrul a trei subunități din proximitate, efectuându-se blocaje totale în trafic prin polițiștii rutieri, iar echipajele de ordine publică au fost mobilizate pentru perierea tuturor drumurilor comunale și obținerea de informații.

La scurt timp polițiștii au obținut o informație cu privire la faptul că un autoturism condus de un șofer posibil băut a acroșat ușor o mașină parcată pe raza satului Huși, din aceeași comuna Preutești.

Imediat a fost deplasat în zonă un echipaj din cadrul Compartimentului Rutier Poliția Municipiului Fălticeni, la scurt timp fiind identificat și blocat în trafic un autoturism care circula din sens opus și care prezenta urme de avarii în partea din față.

Șoferul a fost extras din autoturism fără probleme, deși a opus rezistenta și a fost recalcitrant. Acesta a fost legitimat în persoana lui Constantin Tofan, de 34 de ani, din comuna Preutești.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind transportat la unitate medicală pentru recoltarea probelor biologice de sânge. De asemenea, șoferul a fost testat și cu aparatul drugtest rezultatul fiind negativ.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului și conducere unui autoturism sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe, după administrarea materialului probator și parcurgerea etapelor procesual-penale, urmând a se dispune și măsuri preventive față de șofer.
Mai nouă Mai veche