Trei tineri au făcut prăpăd prin Rădăuți după o petrecere stropită cu multă vodcă. Au fost prinși în flagrant și reținuți în arest

Trei tineri beți au spart geamurile de la cinci mașini, au distrus ușa unui bloc și au rupt două coșuri de gunoi din Rădăuți. Au fost reținuți în arestul IPJ Suceava
Vineri, 1 martie 2024, la ora 01.34, Poliția municipiului Rădăuți a fost sesizată prin 112 cu privire la faptul că mai multe persoane sparg geamuri la mașini.

Patrula de serviciu s-a deplasat la locul indicat, din primele cercetări reieșind faptul că pe diferite străzi din municipiul Rădăuți, la un număr de cinci autovehicule care se aflau parcate a fost spartă luneta, cât și geamurile laterale la unul dintre ele, de către un grup de persoane necunoscute. Totodată s-a constatat că au fost provocate daune la ușa unei scări de bloc și, de asemena, au fost rupte două coșuri de gunoi de pe domeniul public.

Ulterior, în urma investigațiilor întreprinse, s-a constatat că autorii faptelor sunt Marcel Ciuriuc, Cristi Dumitru Hînțariu și Alexandru Mihai Mihaiuc.
{inAds}
Cu ocazia verificărilor efectuate, a rezultat faptul că în noaptea de joi spre vineri, cei trei au consumat băuturi alcoolice într-un apartament din blocul de locuințe de pe strada Mihai Viteazu din municipiul Rădăuți aparținând unei cunoștințe comune, respectiv vodcă cu o tărie alcoolică de 40°, ajungând cu toții în stare de ebrietate.

Vineri dimineață, după orele 01:20, cei trei, în timp ce se deplasau în loc public, respectiv pe străzile Mihai Viteazu, Grănicerului și Mărășești din municipiul Rădăuți, au săvârșit acte de violență asupra mai multor bunuri, provocând distrugerea acestora, respectiv asupra ușii de acces în scara blocului nr. 10 de pe strada Mihai Viteazu, deteriorând sistemul de închidere al acesteia, și parbrizul unui autoturism Ford, parcat în proximitatea blocului de pe această stradă.

Imediat au ajuns pe strada Mărășești, unde au lovit luneta unui autoturism Dacia Logan și parbrizul unui autoturism Skoda, ambele parcate în fața unui imobil.

De acolo s-au deplasat împreună spre strada Stadionului, unde au lovit coș de gunoi amplasat la intersecția cu strada 22 Decembrie.

Ulterior au pătruns pe strada Stadionului, unde au lovit parbrizul autoturismului Audi, parcat în apropierea punctului termic, luneta autoturismului Citroen și parbrizul autoturismului Volkswgane, după care toți trei au fost interceptați și conduși la sediul poliției de către patrula de ordine și siguranță publică.

Față de cei trei autori organele de cercetare penală din cadrul Biroului Investigații Criminale al Poliției Municipiului Rădăuți au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale sub aspectul săvârșirii pentru săvârşirea infracțiunilor de „distrugere” și „tulburarea ordinii și liniștii publice”.

Ulterior, după audierea suspecților, față de aceștia a fost dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 ore.

La nivelul Poliției Municipiului Rădăuți a fost constituită și instruită o escortă care i-a preluat pe cei trei reținuți și i-a încarcerat în arestul IPJ Suceava.
Mai nouă Mai veche