Un muncitor a murit pe șantierul drumului județean Dolhasca-Suceava

Un muncitor a murit pe șantierul drumului județean Dolhasca-Suceava
Vineri, 1 martie 2024, la ora 11:55, autoritățile au fost cu privire la faptul că o persoană de sex masculin este căzută pe marginea drumului județean 208, pe raza satului Budeni, orașul Dolhasca.

Din primele verificări s-a constatat că evenimentul s-a produs în apropiere de intersecția numită generic „La Ganu”, acolo unde societatea Autotehnorom SRL Suceava efectuează lucrări de reabilitare a drumului.

În jurul orelor 11.00-11.20, Vasile B., din comuna Trușești, județul Botoșani, angajat ca muncitor necalificat la firma de construții, în timp ce desfășura activități specifice pe raza orașului Dolhasca, pe șantierul drumului județean, respectiv de dirijare a traficului rutier, s-a dezechilibrat căzând cu capul de o porțiune betonată de pe marginea drumului.
{inAds}
Ulterior, în urma manevrelor de resuscitare efectuate de către personalul SMURD Dolhasca, s-a constatat decesul acestuia de către un echipaj SAJ Suceava, substația Fălticeni.

Cadavrul a fost transportat la morga Spitalului Municipal Fălticeni pentru efectuarea necropsiei.

Despre eveniment a fost informat Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava. A fost întocmit dosar penal pentru „ucidere din culpă” și „neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”, iar polițiștii continuă cercetările pentru clarificarea tuturor circumstanțelor în care s-a produs decesul.
Mai nouă Mai veche