Un șofer beat urmărit de poliție pe drumurile la Vicovu de Sus s-a izbit cu mașina într-un podeț din zona Plai

Urmărire poliție noaptea
Luni, 4 martie 2024, în jurul orei 00:45, patrula de poliție din cadrul Compartimentului Ordine Publică al Poliției orașului Vicovu de Sus, în timp ce efectua serviciul de supraveghere şi control al traficului rutier, pentru asigurarea climatului de siguranță publică, dirijarea și controlul traficului, pe strada Calea Cernăuți din localitate a efectuat semnalul regulamentar de oprire pentru un autoturism Audi A6. 

Conducătorul auto nu s-a conformat semnalelor acustice și luminoase, motiv pentru care s-a procedat la urmărirea acestuia în continuare pe strada Calea Cernăuți, ulterior în zona Plai acesta pierzând controlul autoturismului într-o curbă la stânga, intrând în coliziune cu podul de acces al unui imobil.

La volanul autoturismului a fost identificat Emil S., de 22 de ani, din comuna Ulma, județul Suceava, posesor al permisului de conducere valabil pentru categoriile AM, B1, B cu dreptul de a conduce valabil. 
{inAds}
De asemenea, pentru autoturismul Audi A6, înmatriculat în Marea Britanie, deținea polița RCA și ITP valabile.

Conducătorul auto emana o puternică halenă alcoolică, motiv pentru care s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de 0,82 mg/L alcool pur în aerul expirat.

În urma testării, șoferul a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți, secția UPU, în vederea recoltării de mostre biologice.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducere a unui autovehicul sub influența alcoolului”.
Mai nouă Mai veche