Unilever renunţă la afacerile cu îngheţată şi desfiinţează 7.500 de posturi la nivel mondial. Ce se va întâmpla cu fabrica din Suceava

Gigantul din domeniul bunurilor de larg consum Unilever a anunţat marţi că intenţionează să transforme operaţiunile din domeniul îngheţatei, care regrupează mărci renumite precum Ben & Jerry’s şi Magnum, într-o divizie separată, în ideea de a-şi reduce costurile, transmite Bloomberg, preluată de Agerpres.

În România, Unilever are o fabrică de îngheţată Betty Ice la Suceava, unde lucrează aproximativ 200 de oameni.

Grupul Unilever a precizat că vor fi analizate mai multe opţiuni pentru separarea de operaţiunile din domeniul îngheţatei, dar cea mai probabilă opţiune va fi crearea unei noi companii listate. În 2023, Unilever a vândut îngheţată în valoare de 7,8 miliarde de euro.
{inAds}
Tot marţi, Unilever a anunţat un program care vizează reduceri de costuri de aproximativ 800 de milioane de euro pe parcursul următorilor trei ani, iar modificările ar urma să afecteze aproximativ 7.500 de posturi la nivel global.

În urma restructurării, Unilever se va concentra pe patru domenii de activitate: produse de frumuseţe, îngrijire personală, îngrijirea locuinţei şi nutriţie. Anterior, şi rivalul Nestle SA s-a separat de afacerile sale din domeniul îngheţatei prin înfiinţarea unui joint-venture cu fondul de investiţii PAI Partners.

Unilever a fost înfiinţată în 1930, în urma fuziunii dintre un producător olandez de margarină şi un fabricant britanic de săpunuri. Unilever este unul dintre cei mai importanţi furnizori mondiali de alimente şi produse de îngrijire personală.

Unilever South Central Europe coordonează din Bucureşti operaţiunile în şapte ţări din zonă: România, Bulgaria, Serbia, Muntenegru, Albania, Macedonia şi Republica Moldova.
Mai nouă Mai veche