Accident mortal la Volovăț. Un biciclist care a virat stânga a fost lovit de un Mercedes

Accident mortal la Volovăț. Un biciclist care a virat stânga a fost lovit de un Mercedes
La data de 30 martie 2024, la ora 10:55, Adrian H., de 35 de ani, din comuna Volovăț, a condus autoturismul Mercedes Benz, pe DJ 209K, pe raza comunei Volovăț, având direcția de deplasare dinspre centrul localității către comuna Marginea. La un moment dat, a observat o persoană de sex masculin care se deplasa pe partea dreaptă a drumului public, pe bicicletă, având aceeași direție de deplasare, care a efectuat un viraj la stânga pentru a pătrunde pe strada Mircea Robu.

Conducătorul auto a efectuat un viraj stânga pentru a evita impactul, însă l-a acroșat pe biciclist, Nicolae V., de 51 de ani, din Rădăuți, cu partea dreaptă a autoturismului, după care s-a oprit în șanțul de pe partea stângă a părții carosabile, iar biciclistul a căzut pe partea carosabilă.

În urma impactului a rezultat avarierea autoturismului Mercedes-Benz și vătămarea corporală a celor doi bărbați. 
{inAds}
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ, după care, la Spitalul Municipal Rădăuți, au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei atât conducătorului auto, cât și biciclistului.

Ulterior, la Spitalul Municipal Rădăuți, biciclistul a intrat în stop cardio-respirator, cadrele medicale efectuând manevre de resuscitare, însă la ora 13:25 acesta a decedat.

A fost dispusă efectuarea necropsiei pentru stabilirea cauzei decesului.

A fost întocmit dosar penal privind infracțiunile de „ucidere din culpă” și „vătămare corporală din culpă”.
Mai nouă Mai veche