Accident provocat de un localnic beat și fără permis, la Lipoveni

Accident provocat de un localnic beat și fără permis, la Lipoveni
La 30 martie 2024, la ora 17:50, patrula Secției de Poliție Rurală Adâncata a fost sesizată prin apel 112 despre faptul că pe strada Nordiști din localitatea Lipoveni, comuna Mitocu Dragomirnei, a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, iar conducătorul autoturismului se află sub influența băuturilor alcoolice.

La fața locului a fost identificat conducătorul auto Teodor C., de 63 de ani, din satul Lipoveni. 

Din primele verificări s-a constatat că acesta a condus un autoturism Ford Mondeo pe starda Nordiști din satul Lipoveni și întrucât se afla sub influența băuturilor alcoolice a pierdut controlul asupra volanului, acroșând autoturismul Peugeot parcat, aparținând lui Paul R.
{inAds}
Bărbatul a prezentat pentru control documentele personale și ale autoturismului, respectiv carte de identitate, certificat de înmatriculare a autoturismului, precizând că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie. Fiind verificat în baza de date ale pliției Române s-a stabilit că bărbatul are permisul de conducere anulat, totodată nu deține poliţa RCA valabilă, nici inspecție tehnică periodică valabilă.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest și a rezultat o valoare de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind ulterior condus la UPU din cadrul Spitalului Suceava unde i-au fost prelevate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

A fost întocmit dosar penal privind infracțiunile de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”. Totodată, Clim Teodor a fost sancționat contravențional pentru lipsa RCA și ITP.
Mai nouă Mai veche