Accident la Doroteia. Doi tineri răniți după o coliziune între șoferi începători

Accident la Doroteia. Doi tineri răniți după o coliziune între șoferi începători
Duminică, 19 mai 2024, în jurul orelor 12:50, Daniel B., de 19 ani, din comuna Vama, județul Suceava, a condus autoturismul Renault Megane, pe DJ 177A, în localitatea Doroteia, având direcţia de deplasare dinspre Frasin către Stulpicani, și în intersecția cu strada Braniște a efectuat manevra de depășire neregulamentară, în zona de acțiune a indicatorului „Depășirea Autovehiculelor Interzisă”, a autoturismului Audi A4, condus de Daniel P., de 20 de ani, din comuna Capu Câmpului, care a inițiat manevra de viraj spre stânga pentru a pătrunde pe strada Braniște, spre localitarea Plutonița, și cu care a intrat în coliziune față-spate.

În urma impactului a rezultat avarierea celor două autovehicule și vătămarea corporală ușoară a conducătorului autoturismului Audi A4 și a Dianei A., de 18 ani, din Gura Humorului, pasageră pe scaunul dreapta față în autoturismul Audi A4.

Persoanele vătămate au fost transportate cu ambulanța la Compartimentul Primiri Urgențe a Spitalului Orășenesc Gura Humorului, unde, după ce au fost consultate nu au rămas internate.
{inAds}
Conducătorul autoturismului Renault Megane a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. De asemenea, a fost testat cu aparatul Drager DrugTest, rezultatul fiind negativ.

Conducătorul autoturismului Audi A4 a fost testat cu aparatul etilometru rezultatul fiind negativ, după care i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. De asemenea, a fost testat cu aparatul Drager DrugTest rezultatul fiind negativ.

Din primele cercetări efectuate la faţa locului a rezultat faptul că vinovat de producerea evenimentului rutier se face conducătorul autoturismului Renault Megane, care a efectuat menevra de depășire neregulamentară.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.
Mai nouă Mai veche