Accident la Doroteia. Roata unei remorci cu cherestea s-a rupt în mers și vehiculul s-a izbit frontal într-un autoturism care circula din sens opus. O femeie a fost rănită

Accident la Doroteia. Roata unei remorci cu cherestea s-a rupt în mers și vehiculul s-a izbit frontal într-un autoturism care circula din sens opus. O femeie a fost rănită
În ziua de 24 mai 2024, în jurul orelor 17:30, George L., în vârstă de 28 de ani, din comuna Vama, județul Suceava, se deplasa la volanul autoturismului Volkswagen tractând remorca SARIS cu numere de înmatriculare de Germania, încărcată cu cherestea, pe DJ 177 A, din direcția Stulpicani spre Frasin, iar în localitatea Doroteia, din cauza unei defecțiuni apărută la sistemul de rulare al remorcii, s-a rupt roata stânga a acesteia, ocazie cu care remorca a derapat și a intrat în coliziune frontal stânga cu autoturismul Volkswagen Golf, condus regulamentar de Ionela G., de 48 de ani, din comuna Ostra, județul Suceava, din direcția Frasin spre Stulpicani.

În urma impactului a rezultat avarierea ambelor autoturisme, a remorcii și vătămarea ușoară a numitei conducătoarei autoturismului Golf.

La fața locului a fost solicitat un echipaj SMURD care a transportat-o victimă la Spitalul Orășenesc Gura Humorului, unde a fost diagnosticată cu „contuzie antebraț stâng, escoriații”.
{inAds}
Ambii conducători au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-le recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului.

Din primele cercetări efectuate la faţa locului a rezultat faptul că vinovat de producerea evenimentului rutier se face conducătorul auto George L. care a condus autovehiculul cu defecțiuni la sistemul de rulare.

Totodată s-a constatat faptul că bărbatul a transportat cu remarca cantitatea de 0,73 metri cubi cherestea molid (în valoare de 925 lei) fără documente legale de proveniență și transport, fapt pentru care s-a dispus confiscarea materialului lemnos și depozitarea acestuia în cadrul depozitului Ocolului Silvic Frasin, fiind întocmit procesul verbal de constatare a contravenției silvice și a fost aplicată o amendă în valoare de 1.000 lei.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.
Mai nouă Mai veche