Accident mortal la Măneuți. Biciclist spulberat pe pod de un tânăr șofer neatent care mai are un accident grav la activ

Accident mortal la Măneuți. Biciclist spulberat pe pod de un tânăr șofer neatent care mai are un accident grav la activ
La data de 22 mai 2024, la ora 17:30, Valentin Cornea, de 22 de ani, din satul Măneuți, comuna Frătăuții Vechi, județul Suceava, conducea autoturismul Volkswagen pe DJ 178F, dinspre Măneuți către DJ 178C, iar în momentul în care a ajuns în dreptul unui podeț nu a păstrat o distanță suficientă față de vehiculul din față pentru evitarea unei coliziuni, acroșând cu partea din față a autoturismului pe Dragoș F., de 69 de ani, din municipiul Rădăuți, care conducea bicicleta în aceeași direcție de deplasare.

În urma impactului, bicicleta a fost aruncată în afara părții carosabile, iar din cauza leziunilor suferite, biciclistul a decedat al fața locului.
{inAds}
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care la Spitalul Municipal Rădăuți i s-a recoltat o probă biologică de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

A fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „ucidere din culpă”.

Valentin Cornea, conducătorul autoturismului, a provocat un alt accident rutier în decembrie 2021, pe șoseaua de centură a municipiului Suceava, când trei persoane au rămas încarcerate după impactul dintre trei autoturisme. În urma anchetei s-a constatat că tânărul atunci în vârstă de 19 ani a provocat accidentul efectuând o depășire neregulamentară.
Mai nouă Mai veche