Candidaturile Partidului S.O.S. România pentru CJ Suceava, validate de Tribunalul Suceava după ce inițial au fost respinse de BEJ

Candidaturile Partidului S.O.S. România pentru CJ Suceava, validate de Tribunalul Suceava după ce inițial au fost respinse de Biroul Electoral Județean
Tribunalul Suceava a admis, vineri, 3 mai, contestațiile formulate de Partidul S.O.S. România față de respingerea candidaturilor lui Silvestru Rădăuți Bălan pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava și a listei de candidați a partidului pentru Consiliul Județean Suceava, instanța validând candidaturile Partidului S.O.S. pentru CJ Suceava.

Biroul Electoral Județean Suceava a respins, miercuri, candidaturile lui Silvestru Rădăuți Bălan din partea Partidului S.O.S. România pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava și a listei de candidați ai partidului pentru Consiliul Județean. Motivul invocat de BEJ a fost acela că unele dintre semnăturile de susținere nu sunt complete, astfel că nu ar fi fost îndeplinit pragul necesar de 6.071 de semnături de susținere pentru validarea candidaturilor.

Contestația față de respingerea candidaturii reprezentantului S.O.S pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava, Silvestru Rădăuți Bălan, a fost repartizată judecătoarei Daniela Loredana Hariton de la Secția I Civilă a Tribunalului Suceava. Magistratul a dispus admiterea contestației și validarea candidaturii lui Bălan.
{inAds}
„Admite contestația formulată de contestatorul Partidul SOS România – Organizaţia judeţeană Suceava, având ca obiect anularea Hotărârii nr. 21/01.05.2024 a Biroului Electoral Judeţean nr. 35 Suceava. Dispune anularea Hotărârii nr. 21/01.05.2024 a Biroului Electoral Judeţean nr. 35 Suceava prin care a fost respinsă candidatura pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava la alegerile pentru autorităţile administraţiei publice locale din data de 9 iunie 2024, a domnului Bălan Silvestru Rădăuţi. Admite candidatura domnului Bălan Silvestru Rădăuţi pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava la alegerile pentru autorităţile administraţiei publice locale din data de 9 iunie 2024, candidatură depusă de către Partidul S.O.S. România. Dispune înregistrarea candidaturii domnului Bălan Silvestru Rădăuţi pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava la alegerile pentru autorităţile administraţiei publice locale din data de 9 iunie 2024, candidatură depusă de către Partidul S.O.S. România. Cu drept de apel la Curtea de Apel Suceava în termen de 24 de ore de la pronunţare”, se arată în minuta publicată pe portalul instanțelor de judecată.

Dosarul privind lista Partidului S.O.S. România pentru Consiliul Județean Suceava a fost repartizat judecătoarei Anca Logigan care, de asemenea, a admis contestația și a dispus înregistrarea listei de candidați S.O.S..

„Admite contestația formulată de contestatorul Partidul SOS România – Organizaţia judeţeană Suceava, având ca obiect anularea Hotărârii nr. 22/01.05.2024 a Biroului Electoral Judeţean nr. 35 Suceava. Dispune anularea Hotărârii nr. 22/01.05.2024 a Biroului Electoral Judeţean nr. 35 Suceava prin care a fost respinsă în totalitatea lista candidaților depusă de către Partidul SOS România – Organizaţia judeţeană Suceava la funcțiile de consilieri județeni în cadrul Consiliului Judeţean Suceava la alegerile pentru autorităţile administraţiei publice locale din data de 9 iunie 2024. Admite în totalitate lista candidaților depusă de către Partidul SOS România – Organizaţia judeţeană Suceava la funcțiile de consilieri județeni în cadrul Consiliului Judeţean Suceava la alegerile pentru autorităţile administraţiei publice locale din data de 9 iunie 2024. Dispune înregistrarea listei de candidați depusă de către Partidul SOS România – Organizaţia judeţeană Suceava la funcțiile de consilieri județeni în cadrul Consiliului Judeţean Suceava la alegerile pentru autorităţile administraţiei publice locale din data de 9 iunie 2024. Cu drept de apel la Curtea de Apel Suceava în termen de 24 de ore de la pronunţare”, se arată în soluția pe scurt publicată pe portalul Tribunalului Suceava.

Mai nouă Mai veche