Lista candidaților PNȚ Maniu-Mihalache pentru Consiliul Local Frasin, respinsă de Judecătoria Gura Humorului pentru că nu includea nicio femeie

Lista candidaților PNȚ Maniu-Mihalache pentru Consiliul Local Frasin, respinsă de Judecătoria Gura Humorului pentru că nu includea nicio femeie
Lista de candidați pentru Consiliul Local al orașului Frasin depusă de Partidul Național Țărănesc Maniu-Mihalache a fost respinsă, joi, de Judecătoria Gura Humorului pentru că nu asigura reprezentarea ambelor sexe.

Lista Partidului Național Țărănesc Maniu-Mihalache a fost validată inițial de Biroul Electoral de Circumscripție Orășenescă Frasin, prin Hotărârea nr. 13/2024, dar a fost contestată la Judecătoria Gura Humorului de Alina Elena Onișor, Camelia Alina Cojocariu și Ilie Nacu. Cele trei contestații au fost conexate într-un singur dosar repartizat judecătoarei Daniela Niculeasa.

Contestatorii au invocat încălcarea dispoziţiilor art. 7 alin. 1 din Legea nr. 115/2015, întrucât lista de candidaţi depusă de Partidul Naţional Țărănesc Maniu-Mihalache pentru alegerea Consiliului Local al oraşului Frasin nu conţine reprezentarea ambelor sexe. Potrivit art. 7 alin. 1 din Legea nr. 115/2015, „listele de candidaţi pentru alegerea consiliilor locale şi a consiliilor judeţene trebuie întocmite astfel încât să asigure reprezentarea ambelor sexe , cu excepţia acelora care conţin un singur candidat”.
{inAds}
Lista de candidaţi pentru Consiliul Local al oraşului Frasin al Partidului Naţional Țărănesc Maniu-Mihalache era compusă din patru persoane, toate de sex masculin.

Instanţa a admis contestațiile și a dispus anularea Hotărârii nr. 13/2024 a Biroului Electoral de Circumscripţie nr. 9 Frasin și respingerea în totalitate a listei de candidaţi propusă de Partidul Naţional Țărănesc Maniu-Mihalache.

1 Comentarii

Mai nouă Mai veche