Dosar penal după ce polițiștii au dat peste o nuntă în toi la sala de evenimente a hotelului Ieremia Movilă din Sucevița, închisă de luna trecută de ISU Suceava

Dosar penal după ce polițiștii au dat peste o nuntă în toi la sala de evenimente a hotelului Ieremia Movilă din Sucevița, închisă de luna trecută de ISU Suceava
Sâmbătă, 18 mai 2024, în jurul orelor 13:00, un echipaj de poliție din cadrul Secției de Poliție Rurală Marginea s-a deplasat la complexul turistic Ieremia Movilă, sală de evenimente din comuna Sucevița, județul Suceava, ocazie cu care în interiorul sălii de evenimente a fost identificat un grup de aproximativ o sută de persoane care participau la o nuntă.

Anterior, la 26 aprilie 2024 Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava a înaintat adresă scrisă din conținutul căreia rezultă faptul că societatea comercială a fost sancționată cu amendă în cuantum de 100.000 lei și sancțiunea contravențională complementară de oprire a funcționării și utilizării spațiului, până la obținerea autorizației de securitate la incendiu.

La fața locului a fost identificat Valerică N:, administratorul societății, care a relatat faptul că are la cunoștință de măsura complementară de oprire a activității societății pe care o administrează, dar a permis desfășurarea evenimentului întrucât a finalizat toate lucrările de conformare, însă nu a reușit să obțină autorizația de securitate la incendiu.
{inAds}
În urma controlului efectuat, s-a constatat că unitatea funcționa, respectiv în interiorul acesteia se desfășura un eveniment.

S-a luat legătura cu procurorul de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, fiindu-i aduse la cunoștință activitățile întreprinse.

A fost înștiințat ISU Suceava cu privire la eveniment.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „exercitarea fără drept a unei profesii sau activități”.
Mai nouă Mai veche