Localnic depistat beat la volan, la Demăcușa

Localnic depistat beat la volan, la Demăcușa
Sâmbătă, 18 mai 2024, în jurul orei 23:40, lucrătorii Secției de Poliție Rurală Vama au observat că în intersecția dintre DJ 176 și DC 32B din localitatea Moldovița, județul Suceava, în locul denumit „Gura Demăcușei” un autoturism Dacia a efectuat manevra de întoarcere.

Polițiștii au procedat la oprirea regulamentară a autovehicului, folosind semnalele luminoase ale autospecialei, oprirea efectuându-se la o distanță de aproximativ 50 de metri față de locul depistării.

La volan a fost identificat Constantin C., din satul Demăcușa, comuna Moldovița, județul Suceava. Cu ocazia verificărilor în bazele de date, s-a stabilit faptul că acesta posedă permis de conducere valabil.
{inAds}
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost întrebat dacă a consumat băuturi alcoolice, acesta recunscând faptul că a servit băuturi alcoolice pe parcursul zilei. S-a procedat la testarea cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,94 mg/l alcool pur în aerul respirat.

Având în vedere valoarea indicată de aparatul etilotest, i s-a adus la cunoștință conducătorului auto că fapta constituie infracțiune, find condus la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, unde i-au fost prelevate două probe biologice de sânge.

A fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența bauturilor alcoolice sau a altor substanțe”.
Mai nouă Mai veche