Individul care a atacat mașina ISCTR cu un cocktail Molotov, la Dărmănești, a fost condamnat la închisoare cu executare

Cristinel Constantin Moscaliuc
Sentință finață în dosarul privind atacul în stil mafiot asupra unei mașini de control trafic a Inspectoratului de Stat pentru Control în Transportul Rutier (ISCTR) Suceava. După șapte ani de la incident, Curtea de Apel Suceava l-a găsit vinovat pe Cristinel Constantin Moscaliuc pentru distrugere și l-a condamnat la doi ani de închisoare, la care s-a adăugat o sentință mai veche de doi ani, rezultând o pedeapsă totală de patru ani de închisoare cu executare.

Cel de-al doilea inculpat din dosar, Gheorghe Boiciuc, a fost condamnat la doi ani cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere. De asemenea, cei doi trebuie să îi plătească inspectorului ISCTR Florin Petru Homiuc daune morale de 5.000 de euro.

Cei doi au scăpat în schimb de condamnări pentru faptele de ultraj care s-au prescris deja în cei șapte ani care a trecut de la producerea incidentului.
{inAds}
Mai exact, la 2 mai 2017, doi inspectori ai ISCTR Suceava efectuau un control al traficului pe E 85, într-o parcare de pe raza comunei Dărmăneşti, în zona satului Măriţeia Mare. Unul dintre inspectori era în maşină, în timp ce al doilea era în exteriorul maşinii, lângă oglinda retrovizoare din stânga autospecialei. Acesta din urmă a văzut cum dinspre Suceava venea un autoturism cu viteză redusă. Inspectorul a observat că în maşină erau doi bărbaţi cu feţele acoperite, iar autoturismul nu avea numărul de înmatriculare din faţă. Bărbatul de pe locul din dreapta a deschis geamul şi a aruncat un cocktail Molotov în partea lateral stânga a autospecialei ISCTR, spărgând un geam, după care a căzut pe asfalt, unde a ars violent.

După trei ani de acnhetă, Gheorghe Boiciuc și Cristinel Constantin Muscaliuc, ambii din comuna Dărmănești, au fost trimiși în judecată de procurori ca autori ai faptelor de distrugere și ultraj.

Anchetatorii au stabilit că atacul era o răzbunare după ce o firmă pe care o administrau a fost sancționată de ISCTR cu amendă de 14.000 de lei.

Cristinel Constantin Moscaliuc a fost identificat sâmbătă, la domiciliu, fiind condus la Penitenciarul Botoșani pentru executarea pedepsei.
Mai nouă Mai veche