O tânără mamă a murit inexplicabil, după naștere, la Spitalul Județean Suceava. Dosar penal pentru ucidere din culpă după ce soțul a reclamat că are dubii cu privire la tratament și intervențiile chirurgicale efectuate

Bianca Denisa Curelușă
La data de 29 mai 2024, la ora 11:50, Poliția municipiului Suceava a fost sesizată de Bogdan Curelușă, din Dumbrăveni, despre faptul că în ziua anterioară, la ora 23:50, soția sa, Bianca Denisa, de 19 ani, a decedat în Spitalul Județean Suceava.

Din primele verificări s-a constatat că tânăra a fost internată la data de 29 aprilie 2024 la Spitalul Județean Suceava, unde a fost supusă unei intervenții chirurgicale de cezariană, dând naștere unui copil, perfect sănătos. Pe tot parcursul sarcinii, tânăra s-a aflat în strictă supraveghere a doctorului.

Ulterior, la data de 3 mai 2024, atât mama cât și bebelușul au fost externați, fără a se raporta probleme sau alte riscuri.
{inAds}
În dimineața zilei de 17 mai 2024, fiind la acasă, în Dumbrăveni, tânăra a acuzat dureri în zona femurală stângă, care s-au accentuat, iar la data de 19 mai 2024 aceasta s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Suceava. În urma diagnosticului stabilit de tromboză venoasă, tânăra a rămas internată în unitatea spitalicească.

La data de 24 mai 2024, pacienta a fost supusă unei intervenții chirurgicale.

În continuare, starea de sănătate a pacientei s-a ameliorat, fapt pentru care urma să se stabilească data externării.

Marți, Bogdan Curelușă a fost contactat telefonic de către medicul de gardă ocazie cu care i-a adus la cunoștință faptul că soția lui a intrat în „stop cardio-respirator”, fiind ulterior transferată pe secția ATI. La orele 23:55 medicul de gardă de pe secția ATI a constatat decesul.

În urma audierii reclamantului, a reieșit faptul că acesta are dubii cu privire cauzele care au condus la decesul soției, precum și la administrarea sau neadministrarea de tratament post-operator, precum și cauzele amânării intervenției chirurgicale.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de uciderea din culpă.
Mai nouă Mai veche