Tânăr care depășea pe linie continuă, în Adâncata, depistat în stare de ebrietate la volan

Tânăr care depășea pe linie continuă, în Adâncata, depistat în stare de ebrietate la volan
Duminică, 5 mai 2024, la ora 22:00, lucrătorii Secției de Poliție Rurală Adâncata au observat autoturismul Peugeot care a efectuat manevra de depășire neregulamentară, încălcând marcajul longitudinal continuu, pe DJ 208D, pe raza localității Adâncata, județul Suceava, fapt pentru care au procedat la folosirea semnalelor acustice și luminoase în vederea opririi acestuia.

Lucrătorii de poliție au observat la volanul autoturismului o persoană de sex bărbătesc și alte două persoane în autoturism.

La volan a fost identificat Adelin P., de 29 de ani, din satul Berești, comuna Hănțești, județul Suceava. Lucrătorii de poliție i-au solicitat conducătorului auto documentele personale și pe cele ale autoturismului, ocazie cu care acesta a prezentat cartea de identitate, permisul de conducere și certificatul de înmatriculare al autoturismului.
{inAds}
Întrucât emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea cu aparatul etilotest, ocazie cu care a rezultat o valoare de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Șoferul a fost condus la Spitalul Județean Suceava unde i s-au prelevat două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

A fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”.
Mai nouă Mai veche