VIDEO Locuințe distruse complet de un incendiu de proporții, în prima zi de Paști, la Valea Moldovei. Focul a pornit de la o butelie

Locuințe distruse complet de un incendiu de proporții, în prima zi de Paști, la Valea Moldovei. Focul a pornit de la o butelie
Duminică, 5 mai 2024, la ora 18:33, autoritățile au fost sesizate prin 112 despre faptul că arde o casă în localitatea Valea Moldovei, județul Suceava.

La fața locului s-a constatat faptul că incendiul a izbucnit din interiorul locuinței Elenei H., în vârstă de 85 de ani, persoană care în jurul orelor 18:20 ar fi aprins focul unui aragaz cu butelie, iar după ce a ieșit în curte ar fi explodat butelia care a provocat incendiul, totodată extinzându-se la alte locuințe învecinate, care au ars aproape în totalitate.

La locul incendiului s-au prezentat patru autospeciale de stingere a incendiului din cadrul ISU Suceava, precum și trei autospeciale ale pompierilor voluntari din Valea Moldovei, Slatina și Cornu Luncii.
{inAds}
După circa trei ore, lucrătorii ISU împreună cu pompierii voluntari, au reușit stingerea și lichidarea incendiului.

Efectul termic al incendiului a provocat distrugerea totală a locuinței Elenei H., construită din material lemnos și acoperită cu azbociment.

Incendiul s-a propagat locuința Alexandrinei H., cauzând distrugerea totală a bunurilor din interiorul locuinței, rămânând zidurile din BCA, fiind afectat și acoperișul din tablă tip lindab.

La locuința Mariei T, în urma incendiului a fost distrusă în totalitate casa de locuit construită din lemn, iar la locuința Alinei T. a fost distrusă camera centralei în totalitate și podul cu acoperișul locuinței, construcție din BCA, fiind acoperită cu tablă tip lindab.

Proprietara Elena H., de 85 de ani, a suferit un atac de panică în urma căruia a fost transportată cu autospeciala la Spitalul orășenesc Gura Humorului, unde nu a necesitat internarea acesteia.

Din verificările efectuate s-a constatat faptul că incendiul nu a fost provocat intenționat și nu există suspiciuni cu privire la izbucnirea acestuia.

Nu se cunoaște faptul dacă proprietarii locuințelor dețin poliță de asigurare pentru bunurile distruse.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „distrugere din culpă”.

VIDEO: 

Mai nouă Mai veche