Cod Portocaliu de ploi torențiale, vijelii și descărcări electrice în zona de munte a județului Suceava

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare imediată Cod Portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, valabilă luni, 8 iulie 2024, în intervalu 17:45 - 19:00, în mai multe în localitățile Vatra Dornei, Șaru Dornei, Dorna Candrenilor, Panaci, Poiana Stampei, Coșna, Fundu Moldovei, Iacobeni, Izvoarele Sucevei, Cârlibaba și Ciocănești din județul Suceava.

Administrația Națională de Meteorologie a prognozat că vor fi averse torențiale care vor acumula 25...40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină. În zona avertizată în ultima oră s-au acumulat cantități de peste 25 l/mp.

A fost emis și Cod Galben de averse torențiale care vor acumula 15...25 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină, pentru localitățile: Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Broșteni, Moldovița, Vatra Moldoviței, Fundu Moldovei, Șaru Dornei, Brodina, Dorna Candrenilor, Pojorâta, Dorna-Arini, Crucea, Iacobeni, Sadova, Izvoarele Sucevei, Ulma, Panaci, Poiana Stampei, Breaza, Coșna.

Recomandăm populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și a rigolelor de scurgere, pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.

În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.

Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, a stâlpilor, a panourilor publicitare, a construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

Sistați activităţile desfăşurate în teren deschis sau la înălţime.

Evitați atingerea stâlpilor sau a firelor căzute la pământ.
Mai nouă Mai veche