Buletin de presă, 27 septembrie 2015 - IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

La data de 25.09.2015, ora 05.47, în timp ce conducea autoturismul pe DN 17, în afara localităţii Poiana Stampei, pe un sector de drum în pantă, pe fondul vitezei neadaptate la condiţiile de drum, carosabilul fiind umed, un tânăr de 22 de ani, din judeţul Bistriţa Năsăud, a derapat şi s-a răsturnat în şanţul din partea stângă a drumului, la o diferenţă de nivel de 1,45 m.
Din accident a rezultat vătămarea corporală uşoară a unei tinere de 18 ani, din judeţul Bistriţa Năsăud, pasageră în autoturism.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

La data de 25.09.2015, ora 22.30, în timp ce conducea autoturismul pe B-dul George Enescu din municipiul Suceava, ajungând la o trecere pentru pietoni marcată şi semnalizată corespunzător, un localnic de 61 de ani, nu a acordat prioritate de trecere, a surprins şi accidentat grav o femeie de 56 de ani, din localitate, care, în calitate de pieton, s-a angajat în traversarea străzii pe trecerea pentru pietoni.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, acestuia și victimei, li s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

La data de 26.09.2015, ora 14.55, în timp ce conducea autoturismul pe DC 9 din comuna Vadu Moldovei, la intersecția cu DN 2, o femeie de 35 de ani, din comuna Vadu Moldovei, nu a respectat semnificația indicatorului ,,Oprire” și nu a acordat prioritate autoturismului condus regulamentar de un tânăr de 23 de ani, din judeţul Brăila, care, pentru a evita coliziune a virat stânga, însă cele două autoturisme s-au tamponat.
Din accident a rezultat vătămarea corporală ușoară a unui minor de 5 ani, fiul conducătoarei auto, care a fost transportat cu ambulanța la spital, necesitând pentru vindecare 2-3 zile de îngrijiri medicale.
Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La data de 27.09.2015, în jurul orei 05.22, în timp ce conducea autoturismul pe strada Calea Transilvaniei, la intersecţia cu strada Republicii din municipiul Vatra Dornei, datorită vitezei, un tânăr de 23 de ani, din comuna Volovăţ, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare și a intrat în coliziune frontală cu un zid din beton.
În urma accidentului, a rezultat rănirea gravă a conducătorului auto şi uşoară a unui tânăr de 21 de ani, din aceeași localitate, pasager în autoturism.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.



Fapte de natură penală cercetate de poliţişti

La data de 25.09.2015, ora 16.34, Poliția municipiului Rădăuți a fost sesizată prin ”S.N.U.A.U. 112” despre faptul că, persoane necunoscute, au pătruns prin efracţie în locuinţa unui bărbat de 47 de ani, din localitate și au sustras mai multe bunuri.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în perioada 22-25.09.a.c., profitând de lipsa unui sistem de alarmare și a faptului că proprietarul este plecat la muncă în străinătate, persoane necunoscute, au forțat un geam și au pătruns în imobil, de unde au sustras aparatură electronică în valoare de circa 3.000 lei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de polițiști în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciului.

La data de 27.09.2015, ora 00.18, Poliţia municipiului Rădăuţi a fost sesizată prin ”S.N.U.A.U. 112” de un localnic de 55 de ani, administrator al unei societăți comerciale, cu privire la faptul că persoane necunoscute i-au sustras aparatură I.T.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, profitând de lipsa unui sistem de alarmare sau supraveghere, în perioada 25-26.09.2015, prin forțarea sistemului de închidere al ușii de acces, persoane necunoscute au pătruns în sediul societății și au sustras două calculatoare și două monitoare, prejudiciul fiind de circa 1.500 lei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, cercetările fiind continuate de poliţiştii în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciului.


La data de 27.09.2015, ora 04.20, o patrulă din cadrul Secţiei 14 Poliţie Rurală Vama a depistat în satul Prisaca Dornei, la intersecţia străzii Tudor Vladimirescu cu DN 17, un bărbat de 26 de ani din comuna Valea Moldovei, care avea asupra sa un sac din material sintetic, în care se aflau mai multe bunuri.
Cu ocazia controlului bagajului, polițiștii au identificat scule electrice și manuale în valoare de aproximativ 2.000 lei, bunuri despre care suspectul a declarat că le-a sustras dintr-o cabană, a cărei locaţie nu o cunoaşte și unde lucra ca muncitor zilier.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii provenienţei bunurilor sustrase şi identificarea persoanei vătămate.




Mandat pus în executare de poliţişti

La data de 25.09.2015, ora 13.35, Postul de poliție Dorna Candrenilor a fost primit spre executare mandatul de executare a pedepsei închisorii din 25.09.2015, emis de Judecătoria Vatra Dornei, privind pe un localnic de 26 de ani, condamnat la 8 luni închisoare, pentru infracțiuni la regimul rutier (a condus autoturismul fără a poseda permis de conducere).
În urma măsurilor întreprinse, persoana în cauză a fost identificată de polițiști, reţinută şi încarcerată în arestul I.P.J. Suceava.



Material lemnos confiscat de poliţişti

La data de 25.09.2015, ora 22.11, în timp ce acționa cu un pădurar al Ocolului Silvic Adâncata, o patrulă din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Adâncata, a oprit pentru control pe DC 54, din comuna Adâncata, autoutilitara condusă de un bărbat de 34 de ani, din comuna Baia, care transporta material lemnos și care inițial nu a respectat indicațiile polițiștilor.
În urma verificărilor, echipa de control a constatat faptul că acesta nu deține documente de proveniență și transport pentru cantitatea de 6,07 m.c. lemn de foc.
În cauză, s-a dispus confiscarea materialului lemnos în valoare de 1.400 lei, ce a fost predată în custodie Ocolului Silvic Adâncata, iar conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform Legii nr.171/2010.
Totodată, pentru nerespectarea indicațiilor polițiștilor, conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional, iar ca măsură complementară i s-a reţinut permisul de conducere.



Dosare penale la regimul rutier

La data de 25.09.2015, ora 20.20, un echipaj din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Marginea, a oprit pentru control pe DC Satu Nou, din localitatea Marginea, autoturismul cu număr de înmatriculare provizoriu, condus de un localnic de 38 de ani.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, autoturismul este neînmatriculat, autorizaţia de circulaţie provizorie fiind expirată din 03.09.2015.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

La data de 26.09.2015, ora 01.00, un echipaj de poliție din cadrul Poliției orașului Solca și a Postului de poliție Arbore, a oprit pentru control pe DJ 178D, din localitatea Arbore, autoturismul condus de un bărbat de 25 de ani, din comuna Botoșana.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorului auto i s-a solicitat să fie testat cu aparatul etilotest, însă a refuzat, motiv pentru care, a fost condus la spital, unde i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

La data de 26.09.2015, ora 23.30, pe str. Mănăstirii din comuna Şcheia, un echipaj mixt poliţie-jandarmi, a oprit în trafic un autoturism care prezenta avarii la partea din faţă și condus de un tânăr de 19 ani, localnic.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în timp ce conducea autoturismul, tânărul a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a derapat în şanţul de lângă partea carosabilă şi a intrat în podeţul unui imobilul.
Din impact au rezultat doar avarii ale autoturismului.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au prelevat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La data de 27.09.2015, ora 03.50, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Vatra Dornei a oprit pentru control pe str. 22 Decembrie, din localitate, autoturismul condus de un bărbat de 39 de ani, din comuna Dorna Arini.
Întrucât, emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,25 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche