Manoliu Paul Alexandru - tâlhărie calificată

Manoliu Paul Alexandru - tâlhărie calificatăLa data de 22.12.2015 procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni au formulat Judecătoriei Fălticeni propunere de arestare preventivă a inculpatului MANOLIU PAUL ALEXANDRU pentru infracţiunea de tâlhărie calificată prev. de art. 233 alin. 1, art. 234 alin. 1 lit. c şi d C. pen., constând în aceea că în noaptea de 15/16.12.2015, fiind mascat cu o cagulă, a pătruns în incinta unei săli de jocuri mecanice din mun. Fălticeni şi prin violenţă a deposedat-o pe angajata de serviciu de o borsetă în care se aflau suma de 2000 lei şi chei de la aparatele de joc.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale şi formularea propunerii de arestare preventivă reprezintă etape ale procesului penal reglementate de codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

*
*  *

La data de 22.12.2015 procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi măsurii preventive a controlului judiciar faţă de inculpatul B.C., pe o perioadă de 60 zile, pentru săvârşirea infracţiunilor de părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei şi conducerea unui autovehicul neînmatriculat prev. de art. 338 alin. 1, art. 334 alin. 1 C.pen. constând în aceea că la data de 20.12.2015 în jurul orelor 18.35, în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat pe raza com. Mălini, jud. Suceava, după ce a accidentat o persoană căzută pe suprafaţa carosabilă, a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie. Ulterior impactului persoana accidentată a decedat.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea unei măsuri preventive reprezintă etape ale procesului penal reglementate de codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.



Pentru purtător de cuvânt,

PRIM PROCUROR
Mariana Crina Greţcan
Mai nouă Mai veche