Arestare preventivă: Tătaru Iulian, Dochiţa Alexandru, Stoleru Mihăiţă Constantin - tâlhărie calificată, lovire sau alte violenţe

Arestare preventivă: Tătaru Iulian, Dochiţa Alexandru, Stoleru Mihăiţă Constantin - tâlhărie calificată, lovire sau alte violenţeLa data de 16.02.2016 procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni au formulat Judecătoriei Fălticeni propunere de arestare preventivă a inculpaţilor TATARU IULIAN pentru infracţiunile de lovire sau alte violenţe prev. de art. 193 alin. 2 C.pen. cu aplic. art. 77 lit. a C.pen. şi lipsire de libertate în mod ilegal prev. de art. 205 alin. 1 C.pen., ambele cu aplic. art. 38 alin. 1 C.pen., DOCHIŢA ALEXANDRU pentru infracţiunile de tâlhărie calificată prev. de art. 223, art. 234 alin. 1 lit. d C.pen. cu aplic. art. 113 alin. 3 C.pen. şi STOLERU MIHĂIŢĂ CONSTANTIN pentru infracţiunea de lovire sau alte violenţe prev. de art. 193 alin. 2 C.pen. cu aplic. art. 77 lit. a C.pen., constând în aceea că în noaptea 26.12.2015 inculpatul Tataru Iulian prin acte materiale de lovire a constrâns persoana vătămată B.C.M. să urce într-un autoturism unde a fost ţinută împotriva voinţei sale aproximativ o oră, perioadă de timp în care a fost ameninţată cu acte de violenţă şi agresată în repetate rânduri cu pumnii şi un obiect contondent. Tot în aceeaşi noapte, în jurul orei 02.00 inculpaţii Tataru Iulian şi Stoleru Mihăiţă Constantin au deposedat-o pe persoana vătămată P.S. de un telefon mobil şi suma de 450 lei prin exercitarea asupra sa a mai multor acte de violenţă ce i-au provocat leziuni ce au necesitat pentru vindecare un nr. de 11-12 zile îngrijiri medicale.
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale şi formularea propunerii de arestare preventivă reprezintă etape ale procesului penal reglementate de codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

PRIM PROCUROR
Mariana Crina Greţcan
Mai nouă Mai veche