Incendiu în localitatea Clit, 27 aprilie 2016

Incendiu în localitatea Clit, 27 aprilie 2016Puţin după lichidarea unui incendiu de la Straja, la ora 3:44 a fost anunţat un alt incendiu, care a izbucnit la gospodăria numitei B.T., din satul Clit, comuna Arbore.

Şansa a făcut ca, puţin după apelul venit pe 112, să observe incendiul echipajul cu autospeciala de la Garda de Intervenţie Solca, care se întorcea de la misiunea de asigurare la sediul Detaşamentului de Pompieri Rădăuţi. În aceeaşi situaţie s-a aflat şi autospeciala de la Detaşamentul de Pompieri Suceava, care a fost direcţionată spre locul intervenţiei, fiind în apropiere, în oraşul Milişăuţi.

Astfel, în numai 12 minute de la anunţarea incendiului, care a izbucnit la un garaj, flăcările să fie localizate şi împiedicate să se propage la casa de locuit şi la o anexă gospodărească.

În sprijinul celor două echipaje au mai sosit încă unul de la subunitatea pompierilor militari din Solca şi o autospecială de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Arbore.

Incendiul a fost lichidat la ora 4:46 şi a ars garajul, construit din lemn, pe 35 de metri pătraţi. Au mai ars un aragaz şi o canapea.

Flăcările au izbucnit, cel mai probabil, din cauza scânteilor provenite din burlanul de fum deteriorat.

Nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat casa şi anexa proprietarei.


Purtător de cuvânt - plt.adj. Alin GĂLEATĂ
Mai nouă Mai veche