Buletin de presă, 27 iunie 2016 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 27 iunie 2016 - IPJ SuceavaEvenimente rutiere cercetate de poliţişti

La data de 26.06.2016, în jurul orei 05.00, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2E, în interiorul comunei Păltinoasa, o tânără de 20 de ani din orașul Gura Humorului, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers și a părăsit partea carosabilă.
În urma impactului, a rezultat vătămarea corporală ușoară a două pasagere din autoturism, o tânără de 19 ani și cealaltă de 20 de ani, ambele din orașul Gura Humorului.
Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La data de 26.06.2016, în jurul orei 18.24, în timp ce conducea motocicleta pe DN 17, în afara comunei Poiana Stampei, pe un sector de drum în succesiuni de curbe, datorită vitezei excesive și neadaptate la condițiile de drum, un bărbat de 36 de ani din județul Bistrița Năsăud, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat, autoaccidentându-se.
Datorită leziunilor suferite, conducătorul motocicletei nu a putut fi testat cu aparatul etilotest, însă, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Ulterior, în jurul orei 23.00, bărbatul a decedat la spital.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

Dosare penale la regimul rutier

La data de 26.06.2016, în jurul orei 06.00, o patrulă din cadrul Poliției orașului Cajvana, a oprit pentru control autoturismul condus de un tânăr de 20 de ani din Botoşana, care prezenta halenă alcoolică, motiv pentru care, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au stabilit faptul că, tânărul nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere” şi ”conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”, ce va fi soluționat procedural.

La data de 27.06.2016, ora 01.00, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, a oprit pentru control pe DJ 178, pe raza comunei Volovăț, autoutilitara condusă de un minor de 17 ani din comuna Sucevița, care, nu figurează în bazele de date ca fiind posesor de permis de conducere pentru nici o categorie auto.
Totodată, în urma controlului documentelor autoutilitarei, polițiștii au constatat faptul că, certificatul de înmatriculare este susceptibil a fi fals, întrucât seria de șasiu din document nu corespunde cu cea pansonată pe caroseria vehiculului.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, autoutilitara nu figurează ca fiind înmatriculată.
În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ,,conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat”, ”conducerea pe drumurile publice a unui vehicul cu număr fals de înmatriculare”, ”conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, ”fals material în înscrisuri oficiale” și ”uz de fals”, ce va fi soluționat procedural.

Faptă de natură penală cercetată de poliţişti

La data de 26.06.2016, ora 10.00, Poliția municipiului Suceava, a fost sesizată de o tânără de 23 de ani din comuna Șerbăuți, despre faptul că, persoane necunoscute i-au sustras un telefon.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, la 25.06.2016, ora 15.00, în timp ce se afla într-un magazin din municipiul Suceava, victima a intrat la toaletă pentru a se spăla pe mâini și a lăsat poșeta pe chiuvetă, iar ulterior a constatat lipsa telefonului mobil.
În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de poliţiştii în vederea identificării autorilor şi recuperarea prejudiciului.
Mai nouă Mai veche