Buletin de presă, 29 iunie 2016 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 29 iunie 2016 - IPJ SuceavaEvenimente rutiere cercetate de poliţişti

La data de 28.06.2016, ora 18.30, în timp ce conducea autoturismul pe DC 70, într-o curbă din interiorul comunei Bosanci, o localnică de 24 de ani, a lovit cu roata marginea podețului unui imobil, a pierdut controlul asupra direcției de mers și părăsit partea carosabilă.
În urma accidentului, a rezultat rănirea ușoară a celor trei pasageri din autoturism, respectiv un minor de 7 ani, localnic şi două tinere de 21 și respectiv de 22 de ani, ambele din județul Neamț, care au fost transportaţi cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La data de 28.06.2016, ora 19.45, în timp ce conducea bicicleta pe str. Morii Deal din comuna Dumbrăveni, un minor de 15 ani, din localitate, a pătruns pe DJ 208B, fără să se asigure şi a intrat în coliziune cu autoturismul condus regulamentar de un bărbat de 36 de ani, din comuna Vereşti.
În urma accidentului, a rezultat rănirea ușoară a minorului.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La data de 28.06.2016, ora 20.55, în timp ce conducea autoturismul, pe DC 46, în interiorul comunei Horodnic de Jos la intersecția cu DC „Colnic”, o femeie de 40 de ani, din localitate, a surprins și accidentat ușor un minor de 16 ani, localnic, care circula cu bicicleta și care, nu a respectat semnificația indicatorului „STOP”.
Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Material lemnos confiscat de poliţişti

La data de 29.06.2016, ora 01.00, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Suceava, a oprit pentru control pe str. Calea Burdujeni din municipiul Suceava, autoutilitara condusă de un bărbat de 31 de ani, din oraşul Vicovu de Sus, care transporta material lemnos.
În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport pentru cantitatea de 4,611 m.c. cherestea de esență molid.
Materialul lemnos în valoare de 2.130 lei a fost confiscat, iar conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010.



Faptă de natură penală cercetată de poliţişti

La data de 28.06.2016, ora 19.20, Secția 3 Poliție Rurală Marginea a fost sesizată prin „S.N.U.A.U 112”, de un bărbat de 37 de ani, din comuna Marginea, despre faptul că, persoane necunoscute i-au sustras o sumă de bani din autoturism.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, profitând de neglijența victimei care nu și-a asigurat cu sistemul centralizat autoturismul parcat în jurul orei 18.45, în fața locuinței părinții săi, din comuna Marginea, persoane necunoscute au deschis ușile și au sustras din interior mai multe bunuri.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, cercetările fiind continuate de polițiști în vederea identificării autorilor și recuperarea prejudiciului.

Pentru reducerea riscului de victimizare, polițiștii suceveni recomandă deținătorilor de autoturisme:
Nu lăsaţi în autoturism, la vedere, aparate GPS, telefoane mobile, genţi sau alte bunuri de valoare. Fiind vizivile, acestea sunt „tentante”, chiar şi ziua, reprezentând o provocare pentru toate categoriile de hoţi.
Pe timpul nopţii încercaţi să parcaţi autoturismul în locuri iluminate sau pe artere principale.
Nu lăsaţi autoturismul deschis, chiar dacă îl părăsiţi doar pentru câteva momente.
Hoţii pot profita de fiecare clipă de neglijenţă în ceea ce priveşte siguranţa autoturismului dumneavoastră. Mai mult interes în protecţia bunurilor personale vă scuteşte de neplăceri.


Mandat pus în executare de poliţişti

La data de 28.06.2016, ora 06.10, polițiștii Serviciului Investigații Criminale Suceava l-au identificat pe raza orașului Cajvana, unde locuia fără forme legale, pe un bărbat de 31 de ani din municipiul Suceava, urmărit internațional, pe numele căruia, autoritățile judiciare din Italia au emis un mandat european de arestare pentru comiterea infracțiunii de furt.
Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava, care a dispus reținerea acestuia pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat instanței de judecată pentru confirmarea mandatului.
În baza ordonanței de reținere, bărbatul a fost încarcerat în arestul I.P.J. Suceava.
Mai nouă Mai veche