Buletin de presă, 21 octombrie 2016 - IPJ Suceava

Dosar penal la regimul rutier întocmit de poliţişti

La 20.10.2016, în jurul orei 14.20, o patrulă din cadrul Secției 14 Poliție Rurală Vama, a oprit pentru control pe DN 17, pe raza localității Vama, autoturismul condus de un bărbat de 69 de ani, din comuna Frumosu.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul are permisul de conducere reţinut.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis” și „refuzul sau sustragerea de la recoltarea de probe biologice”, ce va fi soluționat procedural.


Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

La 20.10.2016, ora 10.50, în timp ce conducea autoutilitara pe DN 29, în interiorul localităţii Dumbrăveni, ajungând la intersecţia cu un drum comunal, un localnic de 52 de ani, a intrat în coliziune cu mopedul condus în faţa sa de un bărbat de 68 de ani, din comuna Vereşti.
În urma impactului, conducătorul mopedului a fost proiectat în şanţul de pe marginea drumului, suferind leziuni grave, ulterior acesta decedând la spital.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, acestuia și victimei, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, victima nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate de polițiști pentru stabilirea tuturor împrejurărilor comiterii accidentului rutier și soluționarea procedurală a cauzei.

La 20.10.2016, ora 19.50, în timp ce conducea autoturismul pe strada Aleea Lalelelor din municipiul Suceava, ajungând la intersecţia cu B-dul George Enescu, un localnic de 50 de ani, nu a acordat prioritate de trecere autoturismului condus de un bărbat de 66 ani, din aceeași localitate, care circula pe drumul cu prioritate, intrând în coliziune cu acesta.
În urma impactului, a rezultat rănirea ușoară a unei femei de 48 de ani, din localitate, pasageră în autoturismul condus de bărbatul de 50 de ani.
Conducătorul auto de 50 de ani auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Celălalt conducător auto de 66 de ani, aflat în stare vizibilă de ebrietate, nu a putut efectua testul cu aparatul etilotest, motiv pentru care, a fost condus la spital, unde, i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Acţiune desfăşurată de poliţişti

La data de 20.10.2016, Poliţia municipiului Vatra Dornei a organizat o acțiune pe linia asigurării climatului de ordine și liniște publică pe raza de competență, inclusiv în mediul rural.
În cadrul acţiunii au fost aplicate 42 de sancţiuni contravenționale, în valoare de 12.125 lei.
De asemenea, au fost reţinute în vederea suspendării 2 permise de conducere pentru abateri la regimul rutier şi au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.
Mai nouă Mai veche