Buletin de presă, 1 noiembrie 2016 - IPJ Suceava

Dosare penale la regimul rutier întocmite de poliţişti

La 31.10.2016, ora 07.29, un echipaj din cadrul Serviciul Rutier Suceava a oprit pentru control pe DN 2H, pe raza orașului Milișăuți, microbuzul condus de un bărbat de 65 de ani din comuna Arbore.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 31.10.2016, ora 18.35, un echipaj de poliție a oprit pentru control pe str. Botoșanilor, din municipiul Fălticeni, autoturismul condus de un localnic de 37 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 31.10.2016, ora 23.15, un echipaj de poliție a oprit pentru control pe DJ 209A, în localitatea Cornu Luncii, autoturismul condus de un tânăr de 20 de ani, din comuna Preutești.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto, iar autoturismul este radiat din circulație din 11.03.2013.
Totodată, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,04 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de ,,conducerea unui autovehicul fără a poseda permis de conducere” și ”conducerea unui autovehicul neînmatriculat”, ce va fi soluționat procedural.


Eveniment rutier cercetat de poliţişti

La 31.10.2016, ora 18.17, în timp ce conducea autoturismul pe DN 17, în comuna Dorna Candrenilor, după o curbă uşoară la dreapta, un tânăr de 24 de ani, din comuna Poiana Stampei, a surprins şi accidentat un bărbat de 42 de ani, din municipiul Vatra Dornei, care, în calitate de pieton, s-a angajat în traversarea drumului prin loc nepermis şi fără să se asigure.
Cei doi participanți la trafic au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ pentru conducătorul auto și de 1,69 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul pietonului, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche