Control judiciar: Gheorghe Ovidiu Chimiec - ucidere din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava, au dispus la data de 15.11.2016 prin ordonanţă, luarea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 15.11.2016, ora 17:25, faţă de inculpatul aflat în stare de reţinere :

- CHIMIEC GHEORGHE OVIDIU, pentru săvârşirea infracţiunilor de „ucidere din culpă” şi “conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, fapte prevăzute de art. 192 alin. 2 Cod Penal şi art.336 alin. 1 din Codul penal, cu aplicarea art. 38 alin. 2 din Codul penal, constând în aceea că la data de 12.11.2016, ora 18:40, a condus autoturismul marca Daewoo Matiz, pe DC din localitatea Sadova, judeţul Suceava, din direcţia Holohoşca spre centrul comunei Sadova, având în sânge o alcoolemie de 1,10 g/l alcool pur în sânge şi când a ajuns în dreptul imobilului cu nr. 490 a intrat în coliziune cu o turmă de bovine care se deplasa din sens opus şi l-a accidentat mortal pe L.D.R. din mun. Câmpulung Mold., jud. Suceava, care însoţea turma de animale.

Punerea în mişcare a acţiunii penale reprezintă o etapă procesuală specifică a urmăririi penale, aceasta neînlăturând nicidecum prezumţia de nevinovăţie de care beneficiază inculpatul.


PRIM PROCUROR,
Adrian Constantin Zaharia
Mai nouă Mai veche