Fapte de natură penală cercetate de poliţişti, 25-26 noiembrie 2016

La data de 25.11.2016, ora 18.45, Secţia 14 Poliţie Rurală Vama a fost sesizată despre faptul că, persoane necunoscute au sustras mai multe bucăţi de material lemnos depozitate pe marginea DN 17A, pe raza comunei Vatra Moldoviţei, bunuri ce aparţin unui tânăr de 19 ani, din aceeaşi localitate.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, la 24.11.2016, tânărul a tăiat ilegal mai mulţi arbori de esenţă răşinoase, de pe o păşune proprietatea familiei sale, aflată pe raza satului Ciumârna, după care, a depozitat lemnul obţinut după fasonare, respectiv circa 5 m.c. material lemnos nemarcat cu ciocanul silvic pe marginea DN 17A, cu intenția de a-l vinde unui bărbat de 42 de ani, din comuna Vama, însă persoane necunoscute l-au sustras, valoarea prejudiciului fiind de circa 1.500 lei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracţiunii de „furt calificat”, tânărul de 19 ani fiind și el cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de „tăiere ilegală de arbori”, ce va fi soluționat procedural.

Prevenirea infracţiunilor la regimul silvic constituie o prioritate pentru poliţiştii suceveni, periodic fiind organizate acţiuni de control în teren, atât în fondul forestier, la societăţile de prelucrare dar şi pe drumurile publice, pe rutele de transport a materialului lemnos.

La data de 26.11.2016, ora 08.45, Secția 8 Poliție Rurală Adâncata a fost sesizată prin ”S.N.U.A.U. 112”, de un bărbat de 56 de ani, din municipiul Suceava, despre faptul că, în noaptea de 25/26.11.2016 persoane necunoscute i-au sustras bunuri din imobilul aflat în construcție, pe raza satului Mitocu Dragomirnei.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, profitând de lipsa unui sistem de siguranță și de faptul că, imobilul nelocuit, aflat în construcție, este în câmp, într-un loc izolat, în noaptea de 25/26.11.2016, prin spargerea unui geam, persoane necunoscute au pătruns în interior și au sustras un generator electric și o rolă de cablu electric, prejudiciul fiind de circa 1.000 lei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de polițiști pentru identificarea autorilor și recuperarea prejudiciului.

Poliţiştii recomandă încă o dată cetăţenilor să dispună măsuri minime de protecţie a bunurilor astfel încât să nu cadă victime ale hoţilor. Se recomandă asigurarea cu sisteme de închidere şi alarmare a locuinţelor. În cazul în care locuinţa în construcţie se află într-o zonă izolată, asiguraţi-vă că o persoană de încredere poate să treacă zilnic pe la respectiva locaţie şi să o supravegheze. Asiguraţi iluminarea şi îngrădirea perimetrului. Nu depozitaţi bunuri în casele aflate în construcţie (mobilier, electronice, electrocasnice, etc.)
Mai nouă Mai veche