Cinci persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni și tâlhării, identificate și reținute de polițiști

Poliţiştii judiciarişti au intensificat activităţile de cercetare penală şi de monitorizare a zonelor de risc infracţional, reuşind identificarea şi reţinerea a 5 persoane bănuite de comiterea unor furturi şi tâlhării.

La data de 14.12.2016, în continuarea cercetărilor efectuate privind furturile de autoturisme comise în zilele de 12 şi 13 decembrie 2016 de inculpații cei doi tineri de 17 şi 18 ani din Solca şi Cajvana, în urma extinderii cercetărilor au mai fost documentate un număr de 5 infracţiuni săvârşite de aceștia pe raza oraşului Cajvana.
În urma probatoriului administrat, față de inculpați s-a dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore în baza ordonanţelor de reţinere.
După definitivarea cercetărilor se va dispune procedural.

De asemenea, în continuarea cercetărilor efectuate în cauza privind comiterea de către autori necunoscuţi la data de 28.11.a.c., a infracţiunii de furt, în dauna unui bărbat din mun. Suceava, la data de 13.12.2016, în urma activităţilor investigative au fost identificate persoanele bănuite, respectiv un minor de 14 ani şi doi tineri de 20 ani şi de 19 ani, toţi din comuna Șcheia.
La 14.12.2016, polițiștii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale – Poliţia Municipiului Suceava şi din cadrul Poliţiei Comunale Şcheia, începând cu ora 06.00, au descins în zona locuită de aceştia, i-au identificat şi i-au condus la sediul Poliţiei Municipiului Suceava.
În baza probatoriului administrat, cauza a fost prezentată procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă judecătoria Suceava, care a opinat şi pentru extinderea cercetărilor cu privire la infracţiunile de „tâlhărie calificată”, „complicitate la infracţiunea de tâlhărie calificată” şi„tăinuire”.
În urma audierii suspecţilor şi ţinând cont de probatoriul instrumentat, precum şi de pericolul social creat prin comiterea faptelor, polițiștii au dispus reţinerea tinerilor de 19 şi 20 de ani sub aspectul săvârşirii infracțiunilor menționate, fiind introduși în arestul IPJ Suceava, urmând ca în 15.12.2016 să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava cu propunere de luare a unei măsuri privative de libertate.

Tot la data de 14.12.2016, au fost continuate cercetările privind furtul unei motocositori, de la o locuință din municipiul Vatra Dornei, comis de autori necunoscuți în noaptea de 22/23.08.2016, ocazie cu care, în urma măsurilor întreprinse, autorul a fost identificat în persoana unui bărbat de 28 ani, localnic.
Pe parcursul cercetărilor, motocositoarea marca fost identificată şi restituită persoanei vătămate.
Față de suspect s-a dispus măsura reținerii pe o perioadă de 24 de ore pentru comiterea infracțiunii de „furt calificat”, fiind introdus în arestul IPJ Suceava, iar în urma consultării procurorului de caz, la 15.12.2016 acesta va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei cu propunere de luare a măsurii preventive a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile.
Mai nouă Mai veche