Primarul comunei Vatra Moldoviței, Virgil Saghin, va fi demis din funcție prin ordin al Prefectului județului SuceavaAgenţia Naţională de Integritate a informat Instituția Prefectului - judeţul Suceava de faptul că Raportul de evaluare nr. 3487/G/II/27.01.2015, prin care a fost constatată încălcarea regimului juridic al conflictelor de interese de către domnul Saghin Virgil, primarul comunei Vatra Moldoviţei, judeţul Suceava, a rămas definitiv prin Decizia nr. 4019/10.11.2016, pronunţată de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de contencios administrativ şi fiscal.

Saghin Virgil, în calitate de primar, a semnat un contract de furnizare a masei lemnoase, în valoare totală de 88.924,5 Lei, cu societatea comercială la care acesta deține calitatea de asociat, încălcând, astfel, dispozițiile art. 76 din Legea nr. 161/2003, coroborat cu dispozițiile art. 75, lit. b) din Legea 393/2004.

Potrivit prevederilor art. 16 alin (2) din Legea nr. 393/2004, privind Statutul aleşilor locali, cu modificările şi completările ulterioare „Ordinul va avea la bază un referat semnat de secretarul comunei sau al oraşului, precum şi actele din care rezultă motivul legal de încetare a mandatului”.

În acest sens, în vederea emiterii ordinului privind constatarea încetării de drept, înainte de termen, a mandatului de primar al comunei Vatra Moldoviţei, judeţul Suceava, s-a solicitat Agenţiei Naţionale de Integritate transmiterea Raportul şi a hotărârii judecătorești, precum şi întocmirea referatului de către secretarului unităţii administrativ teritoriale.

Ordinul va fi emis în termen legal cu respectarea prevederilor legislaţiei în materie.

Biroul de presă al Instituţiei Prefectului – judeţul Suceava

Foto: svnews.ro

Niciun comentariu

Un produs Blogger.