Peste 500 de sancţiuni contravenţionale aplicate de poliţişti în cadrul Săptămânii Siguranţei CetăţeanuluiÎn perioada 06 – 13 ianuarie 2016, la nivelul întregului judeţ poliţiştii au acţionat cu efective sporite pentru creşterea siguranţei cdetăţeanului şi descurajarea comportamentelor de tip antisocial. Au fost organizate peste 300 de patrule de poliţie şi au fost desfăşurate acţiuni punctuale pe toate segmentele ce vizează siguranţa cetăţeanului: infracţionalitate contra persoanei, siguranţa patrimoniului, fapte de natură economică şi siguranţă rutieră.
Trebuie remarcat că urmare a acţiunilor dispuse nu au fost înregistrate evenimente negative, nefiind înregistrat nici un eveniment rutier grav şi nefiind sesizate fapte grave cu violenţă.

Pentru a se ajunge la aceste rezultate pozitiv, având în vedere şi sărbătorile de rit vechi derulate în această perioadă, zilnic peste 220 de poliţişti au fost în stradă, la datorie.

În cadrul acţiunilor desfăşurate au fost reţinute 28 de premise de conducere şi au fost retrase 12 certificate de înmatriculare.

Poliţiştii au intervenit cu operativitate la 354 de evenimente sesizate prin SNAU 112 sau prin alte moduri de sesizare. Au fost intensificate, totodată şi activităţile investigative şi de cercetare penală, fiind constatate 198 de infracţiuni şi cerectate penal peste 100 de persoane.

Prezenţa activă în teren a poliţiştilor este evidenţiată şi de surprinderea şi identificarea în flagrant a 25 de infractori.

Faţă de 6 persoane, poliţiştii au dispus măsuri preventive, privative de liberatate.

De asemenea, în această perioadă, poliţiştii au identificat 6 persoane urmărite în temeiul legii – 3 la nivel naţional şi trei urmăriţi la nivel internaţional.

În cadrul acţiunilor de verificare şi control au fost aplicate 511 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 276.238 lei. Deoarece prioritar în această perioadă a fost segmentul siguranţei şi ordinii publice, peste 100 dintre aceste sancţiuni au fost aplicate tocmai pentru acte de tulburare a ordinii şi liniştii publice. Alte peste 350 de sancţiuni au fost aplicate la regimul rutier şi 48 de sancţiuni au fost aplicate pentru acte ilicite de comerţ.

Aceste activităţi vor fi intensificate şi în perioada următoare.

Recomandăm tuturor cetățenilor să se informeze cu privire la starea drumurilor, înainte de a pleca în călătorie, să se asigure că au autoturismele echipate corespunzător și să respecte indicațiile polițiștilor aflați în trafic.

Poliţiştii sunt prezenţi la datorie pentru prevenirea faptelor antisociale, menţinerea liniştii publice şi pentru a-i descuraja și sancționa pe cei care încalcă regulile de conduită socială.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.