VIDEO Jandarmii au aplicat 26 de amenzi braconierilor de pe lacurile Rogojești și HânțeștiAcţiuni desfăşurate de jandarmii suceveni pentru prevenirea şi combaterea pescuitului ilegal

În perioada 18-24 ianuarie 2017, jandarmii suceveni au desfăşurat, în comun cu Asociaţia ,,Bucovina Spinning Club”, mai multe acţiuni de prevenire şi combatere a braconajului piscicol în zona Acumulării Rogojeşti, din apropierea localităţii Siret şi în zona Lacului Hânţeşti, de lângă comuna Hânţeşti, judeţul Suceava.
În urma acţiunilor desfăşurate, au fost aplicate 26 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 7.800 lei pentru încălcarea condiţiilor prevăzute în permis, autorizaţie sau licenţă şi pescuitul oricăror specii de peşte şi altor vieţuitoare acvatice vii efectuat fără permis în habitatele piscicole naturale, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 58 din Ordonanţa de Urgenţă nr. 23 din 05.03.2008 privind pescuitul şi acvacultura.
Totodată, au fost ridicate în vederea confiscării 12 plase confecţionate din material textil, dar şi de tip monofilament cu dimensiunea totală de aproximativ 3000 m.
Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava va acţiona, şi în perioada următoare, pentru protejarea fondului piscicol şi respectarea cadrului legal care reglementează pescuitul.

Compartiment Informare şi Relaţii Publice

Niciun comentariu

Un produs Blogger.