Trimitere în judecată: Lenuţa Daniela Moise - acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a inculpatei Moise Lenuța-Daniela cercetată pentru săvârşirea infracțiunilor de acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat următoarea situaţie de fapt:
În data de 14.12.2016 persoana vătămată A.P.L. a depus la organele de cercetare penală o plângere prin care a sesizat faptul că în data de 02.12.2016 persoane necunoscute i-au utilizat cardul bancar, fără acordul ei, la ATM-ul unei unități bancare din orașul Siret, efectuând o retragere neautorizată de numerar în cuantum de 1500 lei.

S-a stabilit că, în general, persoana vătămată A.P.L., își lăsa hainele împreună cu poșeta într-un vestiar al firmei în intervalul orar în care se afla la locul său de muncă din orașul Siret. Din cursul lunii noiembrie 2016 însă vestiarul său a rămas descuiat, deoarece aceasta nu mai avea cheia, care fusese pierdută sau furată.
Prin urmare, în ziua de 02.12.2016 când a fost efectuată retragerea de numerar de 1500 de lei, vestiarul persoanei vătămate era descuiat, iar cardul bancar împreună cu un bileţel pe care era scris codul PIN al cardului se aflau în poșeta persoanei vătămate, care era depozitată pe timpul programului de lucru în respectivul vestiar.

În urma efectuării de cercetări a fost identificată inculpata Moise Lenuța Daniela, care avea acces în incinta locului de muncă a persoanei vătămate și care a fost singura persoană care a efectuat operațiuni la bancomat în data de 02.12.2016 în intervalul 10:10-10:13.

În consecință s-a reținut că la data de 02.12.2016, în jurul orelor 10:10-10:13, după ce anterior a sustras cardul bancar emis de o unitate bancară pe numele persoanei vătămate A.P.L. şi un bileţel cu codul PIN, din vestiarul acesteia din incinta unei societăți comerciale din orașul Siret, inculpata Moise Lenuța Daniela s-a deplasat la o agenție bancară şi a accesat sistemul informatic încorporat în bancomatul băncii, introducând cardul susmenţionat cu codul aferent, şi a efectuat fără drept o retragere de numerar în valoare de 1500 de lei din contul persoanei vătămate.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Suceava.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

PRIM PROCUROR,
Lucian STĂNESCU

purtător de cuvânt,
PROCUROR ȘEF SECȚIE,
Maria Cristina CIORNEI

Niciun comentariu

Un produs Blogger.