Aproape 200 de sancțiuni contravenționale aplicate și 19 permise de conducere reținute în cadrul unei acțiuni de prevenire și combatere a accidentelor rutiere pe fondul vitezeu excesive

În perioada 25 – 26 martie 2017 poliţiştii rutieri din cadrul Serviciului Rutier – IPJ Suceava, împreună cu polițiști rutieri din cadrul polițiilor municipale și orășenești și sprijiniţi de agenții de ordine publică din cadrul secţiilor de poliţie cu sarcini pe linie rutieră, au organizat şi desfăşurat o acţiune în vederea creşterii gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice sucevene.
Astfel, a fost organizată acţiune pe linia combaterii excesului de viteză, viteza fiind una din cauzele principale generatoare de evenimente rutiere grave.
În cadrul acţiunii a fost constatată şi o infracţiune la regimul rutier.
Au fost aplicate 286 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 76.205 lei, din care 199 pentru încălcarea regimului legal de viteză. Alte 12 sancţiuni au fost aplicate pentru depăşiri neregulamentare.
Au fost reţinute 19 permise de conducere, din care 5 pentru viteză şi au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.

Exemple:

Un bărbat de 60 ani, din municipiul Suceava a condus autoturismul pe DN29, pe raza localității Dumbrăveni cu viteza de 110 km/h în localitate. A fost sancţionat contravenţional şi i s-a reţinut permisul de conducere.

O femeie de 39 ani, din municipiul Botoşani, a condus autoturismul pe DN29, pe raza localității Dumbrăveni cu viteza de 102 km/h în localitate. A fost sancţionată contravenţional şi i s-a reţinut permisul de conducere.

Reamintim că poliţiştii vor acţiona în continuare cu fermitate prin dispunerea măsurilor legale , astfel încât cei care încalcă normele rutiere să conştientizeze urmările şi pericolele generate de comportamentul iresponsabil în trafic.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.