IPJ Suceava: Persoane bănuite de comiterea unor fapte de natură penală, identificate de poliţişti

Poliţiştii au atras în nenumărate rânduri atenţia că nu tolerează comportamente de tip antisocial de natură a induce sentimentul de insecuritate civică şi prin care se aduce atingere valorilor de drept, prin împiedicarea înfăptuirii actului de justiţie. Poliţiştii vor da dovadă de fermitate maximă în aplicarea legii în asemenea cazuri, inclusiv prin dispunerea de măsuri preventive privative de liberate, astfel încât autoritatea poliţistului să fie respectată şi să genereze siguranţă în comunitatea pe care o deserveşte.

Drept dovadă, exemplificăm cu mai multe cazuri de fapte de natură penală, în care poliţiştii, după documentarea temeinică a cauzei şi a activităţilor investigative întreprinse de aceştia, au reuşit identificarea persoanelor bănuite de comitarea faptelor, unul dinte ei fiind reţinut şi introdus în arestul IPJ Suceava.

Vi-i prezentăm alăturat şi pe cei care au crezut că încălcarea legii îi va duce mai presus decât aceasta – în final i-a adus în faţa poliţiştilor suceveni.

La data de 16.03.2017, ora 22.42, Poliţia municipiului Suceava a fost sesizată prin ”S.N.U.A.U. 112” despre faptul că, pe strada Mărășești din localitate a avut loc un furt, victimă fiind o tânără de 24 de ani din localitate.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, la 16.03.2017, în jurul orei 22.30, în timp ce partea vătămată încerca să urce într-un autobuz de transport public de persoane, un tânăr necunoscut i-a sustras din mână un telefonul mobil și suma de aproximativ 100 de lei, după care a fugit.
În urma măsurilor operative întreprinse de polițiști, autorul faptei a fost identificat ca fiind un tânăr de 23 de ani, din comuna Hănțești.
Pe timpul cercetărilor, telefonul mobil sustras, în valoare de aproximativ 1.300 lei, a fost recuperat, fiind identificat pe strada Vișinilor, unde a fost aruncat de autor.
La data de 17.03.2017, în urma cercetărilor efectuate pentru probarea activităţii infracţionale a tânărului de 23 de ani, din comuna Hănțești, polițiștii Biroului Investigații Criminale Suceava au stabilit faptul că, acesta este autorul altor 4 fapte de tâlhărie și furt, respectiv:
- infracțiunea de tâlhărie calificată comisă la 10.03.2017, ora 19.00, când, profitând de neatenția victimei, i-a sustras din mână unei tinere de 29 de ani din comuna Valea Moldovei un telefon mobil în valoare de circa 1.000 lei;
- infracțiunea de tâlhărie calificată comisă la 13.03.2017, ora 21.20, când, unei femei de 48 de ani din municipiul Suceava i-a sustras din mână prin violență un telefon mobil, ce a fost recuperat;
- infracțiunea de furt calificat comisă la 14.03.2017, ora 19.30, când, profitând de neatenția victimei, i-a sustras din mână unei tinere de 19 ani din județul Botoșani un telefon mobil în valoare de circa 350 lei;
- infracțiunea de tâlhărie calificată comisă la 14.03.2017, ora 19.45, când profitând de neatenția victimei, i-a sustras din mână unei minore de 15 ani din orașul Salcea, un telefon mobil în valoare de 800 lei.
În baza probatoriului administrat de polițiști, tânărul reținut pentru 24 de ore, a fost prezentat Judecătoriei Suceava, care a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, acesta fiind reîncarcerat în arestul I.P.J. Suceava.


La data de 27.02.2017, ora 17.30, polițiștii comunei Șcheia au fost sesizați de un bărbat, de 39 ani, localnic, cu privire la faptul că în perioada 25.02.2017- 27.02.2017, persoane necunoscute au pătruns în imobilul pe care îl deține, din aceeași localitate de unde au sustras 6 covoare în valoare de 7.000 lei.
La 17.03.2017, în continuarea cercetărilor în dosarul penal mai sus menţionat, în baza mandatului de percheziție emis de Judecătoria Suceava, polițiștii Biroului Investigații Criminale Suceava și ai Poliției comunale Șcheia, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale au efectuat o percheziție domiciliară la imobilul din comuna Șcheia în care locuiesc doi frați, suspecți de comiterea faptei, unul de 23 de ani și celălalt de 21 de ani, ocazie cu care, au fost identificate mai multe covoare sustrase părții vătămate, precum și scule, telefoane mobile și articole de încălțăminte.
Cei doi suspecți au fost identificați la domiciliu, fiind conduși la sediul poliției pentru audieri.
De asemenea, la 17.03.2017, în baza mandatului de percheziție emis de Judecătoria Suceava, polițiștii au efectuat o percheziție domiciliară la locuința unui bărbat de 37 de ani din comuna Șcheia, ocazie cu care, au fost descoperite și ridicate mai multe covoare și o drujbă, bunuri despre care, bărbatul a afirmat că le-a achiziționat în urmă cu aproximativ o lună de zile de la tânărul de 21 de ani.
Covoarele ridicate au fost prezentate persoanei vătămate, care le-a recunoscut ca fiind sustrase de la domiciliu său.
În timpul efectuării percheziției domiciliare, deoarece a devenit recalcitrant, bărbatul de 37 de ani a fost încătușat de polițiști.
Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor comiterii furtului și a participației persoanelor la comiterea lui, dosarul penal urmând să fie soluționat procedural.

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la respectarea legii şi cu privire la consecinţele în plan juridic şi personal generate de desconsiderarea normei şi autorităţii publice.
Mai nouă Mai veche