Țigări ascunse în autoturisme depistate în PTF Siret cu ajutorul câinelui de serviciu Nah

Polițiștii de frontieră și lucrătorii vamali din cadrul P.T.F. Siret –I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit, cu ajutorul câinelui de serviciu Nah, peste 1000 pachete de țigări, de proveniență ucraineană, ascunse în două autoturisme marca Lexus, înmatriculate în Irlanda.

În seara zilei de 5 martie 2017, polițiștii de frontieră și lucrătorii vamali din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Siret au descoperit, cu ajutorul câinelui polițist Nah, specializat în depistarea produselor din tutun, peste 1.000 pachete de țigări, ascunse în două autoturisme marca Lexus, înmatriculate în Irlanda.
Țigările erau ascunse în spații special amenajate în zona farurilor, în semiaripile din față, precum și în spătarul banchetelor.
Conducătorii auto, un cetățean moldovean și altul cu dublă cetățenie româno-moldoveană, în vârstă de 28 ani, respectiv 29 de ani, au fost sancţionați contravenţional cu amenzi în valoare de 6.000 lei fiecare, iar întreaga cantitate de țigări, în valoare de aproximativ 1.300 lei, a fost ridicată în vederea confiscării.
Totodată, cele două autoturisme marca Lexus, în valoare totală de 45.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, deoarece aveau spații special amenajate pentru transportul țigărilor.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului P.F Brodina, jud. Suceava, au descoperit și confiscat, în apropierea frontierei de stat, 2.000 pachete țigări, marca Marble, de proveniență ucraineană în valoare de 22.000 lei.
În continuare, se fac cercetări în vederea depistării persoanelor implicate în activitatea infracțională, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.
Mai nouă Mai veche